Geen levenslang voor Joran van der Sloot

Foto:

Het Peruaanse Openbaar Ministerie heeft daar jaar celstraf geëist tegen Neerlands meest bekende wannabe topcrimineel, Joran van der Sloot. 

De maximale straf voor moord is 20 jaar in het Zuid-Amerikaanse land. Dat kan echter verhoogd worden als er sprake is van “grote wreedheid”. Aangezien de moord waarvan hij verdacht wordt, op Stephany Flores, inderdaad buitengewoon wreed was – en hij ook nog eens haar laptop, auto en geld had gestolen – vindt het OM 30 jaar prima te verdedigen.

Hoewel 30 jaar een flink lange tijd is, is het niet eens bijna genoeg voor een man als Van der Sloot. Die moet gewoon zijn leven lang opgesloten worden. 30 jaar in een Peruaanse gevangenis zal hem ongetwijfeld veranderen in een veel ‘betere’ crimineel. En laat dat nu juist het laatste zijn waar we behoefte aan hebben met zijn allen. 

Overigens heeft Van der Sloots advocaat om vrijspraak gevraagd. Volgens hem zouden er namelijk te veel fouten zijn gemaakt tijdens de rechtsgang,  onder andere omdat zijn cliënt lange tijd geen gebruik mocht maken van een tolk. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!