Microsoft steelt zoekresultaten van Google

Foto:

In een bericht op zijn weblog beschuldigt Google Microsoft ervan dat Bing de zoekresultaten van Googles zoekmachine kopiëert.

In de post leggen de ook Googlers uit hoe Microsoft dit doet.

Microsoft heeft de beschuldigingen tegenover de BBC ontkent. Het bedrijf zegt “verschillende signalen en benaderingen” te gebruiken om tot zijn zoekresultaten te komen.

Hoewel dat heel leuk klinkt heeft Google mij van zijn gelijk overtuigd. Zo blijkt bijvoorbeeld dat Bing dezelfde resultaten geeft als Google als je “torsoraphy” typt: dat is een niet-bestaand woord. Het hoort “tarsorraphy” te zijn. Google verbetert dit soort spellingsfouten automatisch en dus geeft het de zoekresultaten aan voor het woord dat de gebruiker bedoelde.

Bing corrigiëert woorden echter niet automatisch, maar toch geeft het exact dezelfde zoekresultaten als Google. Hoe kan dat? Welnu, eigenlijk maar op één manier: als het de resultaten van Google simpelweg kopiëert.

Je vraagt je af wat Microsoft ervan zou vinden als andere bedrijven Windows 7 etc. zomaar even zouden kopiëren en op de markt brengen. Gezien Microsofts monopolistische karakter kun je niet anders dan concluderen dat het de concurrentie direct de oorlog zou verklaren.

Het is een beetje sneu voor Microsoft maar als je zelf niet in staat bent een goede zoekmachine in elkaar te zetten moet je je op andere dingen richten – dingen waar je wél in excelleert.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!