Egypte-deskundige mocht het van de NOS niet over aanslagen op kerken hebben (met aanvulling)

Foto:

Zo schrijft Bart Jan Spruyt in zijn column bij Binnenlandsbestuur.nl.

“Twaalf keer was ze op de televisie. Buikdansend stond ze op de tafel van Pauw en Witteman. Alhoewel zij dus in korte tijd tot een sterretje in de Nederlandse mediawereld is uitgegroeid, mede dankzij ‘mijn leuke kop’, was Samuel ook kritisch over de wijze waarop de Nederlandse media met de crisis in Egypte zijn omgegaan.
Samuel is een christen van koptische komaf, en wilde het bij de NOS ook over de islamitische aanslagen op twee koptische kerken hebben. Maar dat mocht niet. ‘De NOS is bang voor islamofoob te worden uitgemaakt’, vertelde ze in een interview met het Nederlands Dagblad.”

(h/t TheRealShowstopper)

Aanvulling: het gaat dus om dit interview (even registreren om te lezen; is gratis).

Citaat:

Inhoudelijk is ze kritisch op hoe de Nederlandse media omgaan met de crisis in Egypte. Onderhandelen met redacties van tv- en radioprogramma’s is soms ‘knokken’, zegt ze. ‘Zij zitten niet te wachten op een christelijk getint verhaal’, weet Samuel – een christen met koptische wortels – inmiddels.

Zo mocht ze onlangs in een uitzending van de NOS alleen spreken over het samen bidden van moslims en christenen, en niet over de islamitische aanslagen op twee koptische kerken. ‘De NOS is bang voor islamofoob te worden uitgemaakt. Ik dreigde toen niet naar de studio te komen. Soms speel ik hard spel. Wil je me in de uitzending? Dan krijg je wel het hele verhaal, dus ook mijn religie. Redacteuren moeten soms even slikken.’

‘Een eerlijke analyse over de Moslimbroederschap ligt ook moeilijk’, vervolgt ze. ‘Sommige deskundigen doen alsof dat een onbeduidende groep is. Zinnen als ‘de Broederschap is de Egyptische SGP’ maken me erg boos. Het is een pure onderschatting.’

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!