Tweede evacuatievliegtuig onderweg naar Libië

Foto: Een Hercules C130 gaat vandaag onderweg naar Libië met als missie meer Nederlanders uit het door geweld geteisterde gebied te evacueren. Het toestel biedt ruimte aan 60 mensen. Het voordeel van de Hercules C130 is dat het bijna overal kan landen en een korte landing- en startbaan nodig heeft. Gisteren evacueerde een toestel van de luchtmacht 82 mensen waarvan 32 Nederlanders. De overige passagiers hadden een andere nationaliteit. Binnen Europa is afgesproken dat iedereen met een EU paspoort aan boord kan worden genomen.

Een Hercules C130 gaat vandaag onderweg naar Libië met als missie meer Nederlanders uit het door geweld geteisterde gebied te evacueren. Het toestel biedt ruimte aan 60 mensen. Het voordeel van de Hercules C130 is dat het bijna overal kan landen en een korte landing- en startbaan nodig heeft.

Gisteren evacueerde een toestel van de luchtmacht 82 mensen waarvan 32 Nederlanders. De overige passagiers hadden een andere nationaliteit. Binnen Europa is afgesproken dat iedereen met een EU paspoort aan boord kan worden genomen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!