Blaffende honden krijgen therapeut

Geen categoriemrt 10 2011, 12:43
Honden zijn gezelschapsdieren. Veel mensen die een hond aanschaffen begrijpen dat niet en laten de hond een groot gedeelte van de dag alleen. De hond wi aandacht en probeert die aandacht te verkrijgen door te blaffen en te blaffen en te blaffen. Wanneer je naast een constant blaffende hoind woont wordt je daar niet vrolijk van. Constant blaffende honden zijn dan ook een grote ergernis voor Nederlanders is het algemeen.
Blik op nieuws meldt hierover

Begin 2006 startte de politie IJsselland met een proef met hondengedragstherapeuten. Dit op aandringen van de Hondenbescherming die grote moeite had met een eerder plan om blafoverlast met een zogenaamde antiblafband tegen te gaan. De inzet van hondengedragstherapeuten lijkt een succes en zal landelijk gevolg krijgen, aldus directeur Ineke van Herwijnen van de Hondenbescherming. Bijna dertig hondengedragstherapeuten worden vrijdag 11 maart 2011 te Soest getraind om een succesvol samenwerkingsproject op het gebied van blafoverlast landelijk uit te rollen.

Geweldig iniatief natuurlijk. Het zou echter beter zijn wanneer mensen nadenken waar ze aan beginnen voordat zij overgaan tot aanschaf van een hond, of welk huisdier dan ook. Honden blijven aangepaste wolven, gewend om in een roedel te leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten