De wonderen zijn de wereld werkelijk niet uit

Geen categoriemrt 21 2011, 19:15
Een 63-jarige vrouw uit Harlingen beviel vandaag van een gezond dochtertje.
Voor Tineke Geessink ging vandaag een lang gekoesterde droom in vervulling:

In het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is Meagan geboren. Meagan is de dochter van Tineke Geessink, de 63-jarige vrouw uit Harlingen die vorige maand in de publiciteit kwam, als oudste zwangere vrouw van Nederland. Het meisje kwam via een keizersnede ter wereld. Moeder en kind maken het goed. Geessink is via een eiceldonatie in het buitenland zwanger geworden. Zij was in behandeling bij de bekende, maar omstreden Italiaanse arts Severino Antinori. Hij is gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen van vrouwen boven de 50 en zelfs 60 jaar. Daarbij worden vaak in een reageerbuis bevruchte eicellen van jongere vrouwen gebruikt.

Dit is weer eens iets anders dan allemaal verhalen over abortussen, moorden, etc. Als dit geen goed nieuws is, weet ik het ook niet meer.
Deze vrouw heeft heel lang op een kindje moeten wachten, maar door de moderne technologie kon ze zich vandaag dan toch eindelijk 'moeder' noemen.
De vorige keer dat wij over Geessink schreven waren er mensen die stelden dat het 'zielig' zou zijn voor de baby. De moeder zou namelijk nog maar een paar jaar te leven hebben, aangezien ze al 63-jaar oud is.
Het zal wel. Ten eerste weet niemand hoe oud mama Geessink wordt (ze kan wel 93 of zelfs 103 jaar oud worden). Dan zou Meagan dus 30 of zelfs 40 jaar zijn; een vrij normale leeftijd om je ouders op te verliezen.
Daarnaast zal Meagan ongetwijfeld kunnen omgaan met de dood van de vrouw die haar de wereld in bracht. Ze zal, mocht Tineke eerder komen te overlijden, echt niet roepen dat ze maar beter nooit geboren had kunnen worden etc. Nee, zij zal eerder trots zijn: trots dat haar moeder haar zo graag wilde hebben dat ze zelfs op 63-jarige leeftijd nog een IVF-behandeling onderging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten