Meest incompetente PvdA-leider ooit waarschuwt Hillen

Geen categoriemrt 26 2011, 14:00
Och Job toch. Moet dat nou? Je zet jezelf alleen maar voor gek.
PvdA-leider Job Cohen waarschuwt minister van Defensie Hans Hillen. Als die volgende week geen goede antwoorden geeft op de vragen van de oppositie kon hij weleens een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgen.

"Het is net nog te vroeg om te zeggen: het is klaar. Maar hij moet het nu echt gaan verdienen."

Volgens De Stuntelaar zijn er de afgelopen tijd te veel dingen misgegaan bij defensie. En ja, dat wordt Hillen natuurlijk aangerekend - die is immers verantwoordelijk.
Links begint zich steeds meer te roeren. Je krijgt de induk dat met name D66, GroenLinks, de PvdA en de SP bloed ruiken. Het gaat ze natuurlijk niet echt om wat Hillen wel of niet heeft gedaan; ze willen het CDA een hak zetten. Als dat kan door een uitgesproken pleitbezorger van de gedoogconstructie pootje te haken, des te beter.
Dat is allemaal leuk en aardig, maar je vraagt je af waar Cohen de euvele moed vandaan haalt een ander van wanprestaties te betichten. De man is de slechtse leider van de PvdA ooit. Hij kan nog niet eens één zin uitspreken zonder te stotteren, te stamelen en zichzelf voor schut te zetten. We hebben een rechtse coalitie omdat Cohen het strategische spel van de formatie niet begreep - had hij zijn kaarten slimmer gespeeld dan had de PvdA waarschijnlijk gewoon meegedaan (je moet er niet aan denken). En als oppositieleider doet Cohen het zo mogelijk nog slechter; zelfs zijn linkse vrienden nemen hem niet serieus.
Maar dan wel zeggen dat een ánder incompetent is. Tja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten