NS komt reizigers tegemoet. Haha, toch niet!

Geen categoriemrt 14 2011, 18:34
Minister Melanie Schultz van Haegen heeft een fantastisch idee: WC-apps.
De minister van Infrastructeur en Milieu, de VVD'er Melanie Schultz van Haegen, legt een motie van de Tweede Kamer naast zich neer waarin haar gevraagd werd toiletten te zetten in zogenaamde sprintertreinen. Die treinen zijn bedoeld voor korte reizen.
Leuk idee, zegt de minister, maar helaas; het is te duur. Al met al zou dit project namelijk 90 miljoen euro kosten. En dat kan niet; niet in het huidige economische klimaat tenminste.
Aangezien ze de Kamer wel tegemoet wil komen stelt ze een compromis voor: ze zal meer WC's laten neerzetten op stations én ze zal het gemakkelijker maken voor reizigers om die toiletten te vinden. Hoe? Nou:

Zo overweegt ze het laten maken van traditionele kaartjes over de locaties van stationstoiletten en aan het ontwikkelen van applicaties voor mobiele telefoons (apps), schrijft zij aan de Tweede Kamer.

Dit kun je niet bedenken. Aan de ene kant zijn toiletten te duur, aan de andere kant vindt ze het wél een prima idee om te investeren in een WC-app voor mobieltjes. Een WC-app. Dat is het nieuwste idee van een Nederlandse minister.
Kan het nog triester?
Beste minister, ik stel voor dat u die prachtige app even in de ijskast zet en gewoon sprinters met toiletten aflevert. Wel zo handig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten