PVV heeft een dubbel paspoort probleem

Foto:

Het Gelderse PVV-Statenlid Petra Kouwenberg blijkt behalve een Nederlands ook een Turks paspoort te hebben. Een politiek hoofdpijnmomentje dus voor Geert Wilders. De PVV-leider heeft immers zijn reputatie mede gevestigd met een principiele campagne tegen bewindslieden met dubbele paspoorten, vooral van Turkse en Marokkaanse komaf. Een dubbele loyaliteit zou onvermijdelijk tot problemen kunnen leiden, zo stelde hij onomwonden – en geef hem eens ongelijk.

Het relletje werd al snel gesust. Kouwenberg verklaarde haar Turkse paspoort te zullen inleveren. Wilders zal het verder wel goed vinden zo. Ze laat immers zien hoe het hoort, nietwaar?

Eind goed al goed dus? Niet helemaal. Laten we indachtig de oude wet ‘De politiek gaat nooit waarover hij gaat’ eens kijken waar deze affaire nu werkelijk over ging. Het belangrijke aan deze rel is niet het vastgestelde feit dat deze dame over een dubbel paspoort bleek te beschikken, of het feit dat ze haar Turkse paspoort had verzwegen naar haar partijleiding toe. Het belangrijkste is dat ze bij de PVV zit en dat ze Statenlid is – en dus op 23 mei een niet onbelangrijke stem mag uitbrengen. De link werd meteen gelegd door PvdA-spinner Diederik Samsom: “Puzzeltje voor Geert: als ie Statenlid met Turks paspoort eruit gooit maar ze behoudt haar zetel, komt 37ste coalitiezetel in groot gevaar.”

Dat is dus de werkelijke betekenis van dit relletje. Dit is politiek, het gaat hier om de knikkers, niet om het spel. Dit dubbele paspoortenrelletje was waarschijnlijk maar een voorproefje. De weg naar 23 mei zal geplaveid worden met schandaaltjes over PVV-Statenleden.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!