PVV heeft een dubbel paspoort probleem

Geen categoriemrt 10 2011, 12:44
Het Gelderse PVV-Statenlid Petra Kouwenberg blijkt behalve een Nederlands ook een Turks paspoort te hebben. Een politiek hoofdpijnmomentje dus voor Geert Wilders. De PVV-leider heeft immers zijn reputatie mede gevestigd met een principiele campagne tegen bewindslieden met dubbele paspoorten, vooral van Turkse en Marokkaanse komaf. Een dubbele loyaliteit zou onvermijdelijk tot problemen kunnen leiden, zo stelde hij onomwonden - en geef hem eens ongelijk.
Het relletje werd al snel gesust. Kouwenberg verklaarde haar Turkse paspoort te zullen inleveren. Wilders zal het verder wel goed vinden zo. Ze laat immers zien hoe het hoort, nietwaar?
Eind goed al goed dus? Niet helemaal. Laten we indachtig de oude wet 'De politiek gaat nooit waarover hij gaat' eens kijken waar deze affaire nu werkelijk over ging. Het belangrijke aan deze rel is niet het vastgestelde feit dat deze dame over een dubbel paspoort bleek te beschikken, of het feit dat ze haar Turkse paspoort had verzwegen naar haar partijleiding toe. Het belangrijkste is dat ze bij de PVV zit en dat ze Statenlid is - en dus op 23 mei een niet onbelangrijke stem mag uitbrengen. De link werd meteen gelegd door PvdA-spinner Diederik Samsom: "Puzzeltje voor Geert: als ie Statenlid met Turks paspoort eruit gooit maar ze behoudt haar zetel, komt 37ste coalitiezetel in groot gevaar."
Dat is dus de werkelijke betekenis van dit relletje. Dit is politiek, het gaat hier om de knikkers, niet om het spel. Dit dubbele paspoortenrelletje was waarschijnlijk maar een voorproefje. De weg naar 23 mei zal geplaveid worden met schandaaltjes over PVV-Statenleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten