PVV kandidaat Noord-Holland verklaart Hero Brinkman de oorlog

Geen categoriemrt 05 2011, 12:45
De nummer acht op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland, Arie-Wim Boer, heeft lijsttrekker Hero Brinkman de oorlog verklaart. Volgens Boer is Brinkman namelijk een "dictator" die de rest van de fractie er met intimidatie onder wil houden.
PVV'ers mogen niets in Noord-Holland. Tenminste, ze mogen op de lijst staan, maar dat is het dan wel. Brinkman heeft een Twitter- en spreekverbod opgelegd aan zijn partijgenoten. En daarin - en in al het andere - eist hij totale gehoorzaamheid. Aldus Boer op Twitter.
Volgens Boer was hij niet op de hoogte van het spreekverbod toen RTV-NH hem voor een kort interview vroeg. Daar ging hij op in. Kort na de uitzending liet Brinkman weten met hem te willen spreken. Het lastigste lid van de PVV-fractie in de Tweede Kamer haalde vervolgens fel uit. Een spreekverbod is een spreekverbod. Brinkman is de lijsttrekker, niemand anders. Zijn collega's hebben hem maar te gehoorzamen.
Geschrokken eiste Boer, zegt hij zelf tenminste, een excuus. Hij wist immers niets van een spreekverbod. Brinkman weigerde. Toen de nummer acht op de lijst uiteindelijk boos wilde weglopen kwam het excuus alsnog.
Maar dat vindt Boer blijkbaar niet voldoende. Nee. vervolgens ging hij helemaal los op Twitter. Hij beschuldigt Brinkman ervan een "dictatuur" te willen in de fractie. Hij zou op bijzondere autoritaire wijze leiding geven aan de PVV in de provincie en is bijzonder "zelf ingenomen". Oh, en dan is hij ook nog eens een grote leugenaar.
Blijkbaar is het Boer ontgaan dat de PVV als geheel een redelijk autoritaire partij is. Wilders is nu niet direct een man die zijn fractieleden de ruimte geeft om te doen wat ze maar willen. Nee, hij is buitengewoon voorzichtig en zorgt ervoor dat niemand hem in verlegenheid kan brengen. Wilders bepaalt wat er gebeurt, niemand anders.
Je zou dus kunnen zeggen dat Brinkman - het enfant terrible van de Tweede Kamerfractie - Wilders probeert te imiteren in de provincie. Als je daar als kandidaat niet mee om kunt gaan kun je beter op zoek naar een andere partij; een democratische.
Wat je ook doet, er moet van je verwacht kunnen worden dat je publiekelijk je mond houdt en je provinciale leider niet met een mes in de rug steekt. Dat heet nu professionalisme. Aan amateurs is er in de politiek geen behoefte. En dat zeg ik als VVD-er.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten