Sargasso uit de bocht: PVV spreekt ‘racistische codetaal’

Foto:

De jongens en meisjes linksdraaiend zuur hebben het weer eens gemunt op Geert Wilders. Ook deze keer wordt de claim dat Wilders een racist is, onderbouwd met materiaal dat niet eens het begin van bewijs mag heten.

Het gaat hierom: Wilders vindt de toestroom van niet-Westerse immigranten ‘een probleem’. Bij Sargasso nemen ze dat niet en stellen dat Wilders een bevolkingsgroep tot ‘probleem’ bombardeert. Sargasso voegt daaraan toe dat de PVV-leider het specifiek over niet-Westerse allochtonen heeft en dat dat ‘gewoon codetaal’ is voor mensen met een kleurtje.

Que? Codetaal? Is het nu echt nodig om de woorden van Wilders specifiek te interpreteren / verdraaien om hem te betrappen op rare uitspraken? Nee. Bovendien is dit denkwerk van een wel heel bedenkelijk niveau: omdat Sargasso zegt dat Geert Wilders met ‘niet-Westerse allochtonen’ toch echt ‘mensen met een kleurtje’ bedoelt, is Wilders een racist.

Misschien is het beter Wilders te ontmaskeren als hij echt idiote dingen zegt. Kansen genoeg, lijkt me.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologie├źn (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!