Gegokt en gewonnen

Geen categorieapr 14 2011, 15:07
Er is een meerderheid in de Tweede Kamer om de regelgeving rond het gokken te versoepelen. Dat werd tijd. Het huidige verbod strookt niet met de werkelijkheid van het internet, waar online gokken de normaalste zaak van de wereld is. Het huidige kansspelbeleid is vooral gericht op het voorkomen van gokverslaving en het tegengaan van criminaliteit, dat is natuurlijk heel leuk bedoeld en heeft een tijdlang gewerkt, echter nu niet meer.
Teeven heeft een plan opgesteld dat strookt met de, jawel daar is hij weer, Europese regelgeving. Het plan Teeven liberaliseert de markt in één keer. Die liberalisering vinden alleen de PVV en de VVD leuk. Andere partijen zijn minder happig:
"Modernisering prima, maar vergaande liberalisering, no way", zegt CDA-Kamerlid Van Toorenburg. Teeven moet van de Kamer concreter maken wat hij eraan gaat doen om gokverslaving en criminaliteit in de nieuwe markt tegen te gaan. Vooral de PvdA, van oudsher kritisch als het gaat om het vrijgeven van de gokmarkt, vindt modernisering van de markt alleen goed als die speerpunten worden behouden.
De SGP, Christen Unie en de SP zijn bang voor een hoger aantal gokverslaafden
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten