Vluchtelingenstroom wordt halt toegeroepen

Geen categorieapr 06 2011, 16:28
Italië kan het niet meer aan.
Italië en Tunesië gaan samenwerken om de vluchtelingenstroom te stoppen. Met name het eiland Lampedusa is overvol.

Woensdag ging het Italiaanse kabinet akkoord met de maatregel om vluchtelingen die nu nog in het land aankomen terug te sturen naar land van herkomst. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Roberto Maroni, en de Tunesische interim-regering tekenden dinsdagavond na een marathonoverleg in Tunis een akkoord.

Sinds de onrust begon in Tunesië zijn 22.000 Tunesiërs naar Italië gevlucht. Hoewel dat best begrijpelijk is, is het probleem dat Italië het allemaal niet meer aankan.
Dus wat doe je dan, als Europees land zijnde? Juist, dan koop je Tunesië af:

Tunesië krijgt wel 250 miljoen euro aan financiële hulp, meldden Italiaanse media. Volgens minister van Buitenlandse Zaken, Franco Frattini, heeft Berlusconi ook aangeboden om microkrediet te verstrekken aan jonge Tunesiërs 'om kleine ambachtelijke commerciële activiteiten te ontwikkelen, die de zware druk van werkloosheid, nu 30 procent, kan verlichten'. Dit moet de Tunesische economie, die een flinke klap heeft gekregen door de revolutie, weer op de rails zetten.

Microkredieten zijn een prima idee. Ik ben niet zo'n fan van algemene hulp. Aan de andere kant: als er met 250 miljoen euro veel immigratieproblemen voorkomen kunnen worden dan moet dat maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten