De Jager doet zijn best economisch herstel onmogelijk te maken

Geen categoriemei 13 2011, 19:00
Van je vrienden moet je het hebben.
Sommige ministers hebben geen idee van de impact die hun woorden hebben op de maatschappij - en dus op de economie. Zie bijvoorbeeld de minister van financiën, Jan Kees de Jager.
De economie is in het eerste kwartaal van dit jaar eindelijk weer eens gegroeid, namelijk met 0,9%. Het kan natuurlijk altijd beter, maar het is een stap vooruit - een grote stap zelfs.
Ho, ho, zegt De Jager, niet zo positief!

Minister Jan Kees de Jager van Financiën waarschuwt voor ,,te veel optimisme'' nu er volgens het CBS in het eerste kwartaal een economische groei was van 0,9 procent. ,,Het is goed om te zien dat de economie aantrekt. Deze cijfers bevestigen het beeld dat Nederland herstelt van de crisis'', aldus de CDA-minister. ,,Toch wil ik waarschuwen voor al te veel optimisme. De groei in het eerste kwartaal is weliswaar hoog, maar we moeten voorzichtig zijn met het trekken van te optimistische en misschien voorbarige conclusies.''

Vervolgens legt 'ie even fijntjes uit waarom de economie nog altijd een bende is.
Tja, slim is anders, zullen we maar zeggen.
Beste minister De Jager, uw woorden hebben invloed. Als u wilt dat de economie zich herstelt doet u er verstandig aan vertrouwen en hoop uit te stralen. Hoe meer vertrouwen mensen hebben, hoe meer geld ze zullen lenen en uitgeven; laat dat nou juist een fantastisch recept zijn om de economie er weer bovenop te helpen. Als we verhalen willen horen over hoe slecht het gaat bellen we Job Cohen en Emile Roemer wel even op (Jolande Sap natuurlijk niet, aangezien niemand op haar mening zit te wachten. Maar dat terzijde).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten