Elatik (PvdA) stelde beleidsmedewerker aan die blij was met moord Van Gogh

Foto:

En hij sprak de hoop uit dat Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali zullen volgen.

Fatima Elatik, ‘stadsdeelvoorzitter’ van Amsterdam-Oost, is eigenlijk een typische PvdA’er. Ze verrijkt zichzelf ten koste van de belastingbetaler (doen ze allemaal), geeft dubieuze subsidies aan bevriende organisaties (doen ze allemaal) en is volledig gericht op het cliëntelisme, de laatste strohalm van de PvdA in de hoop ooit weer eens een verkiezing te winnen. Carel Brendel heeft, na wat internetonderzoek, een nieuw hoogtepuntje voor Elatiks CV gevonden: een door haar aangestelde beleidsmedewerker verheugde zich over de moord op Theo van Gogh en sprak de hoop uit dat Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali zullen volgen.

Kerncitaat:

De in 1983 geboren jongerenwerker had een persoonlijke website (moaz-weblog.nl) waarin hij zich allerminst als bruggenbouwer en bemiddelaar manifesteerde. Op 3 december 2004 – enkele weken na het bezoek van Beatrix – publiceerde hij daar ‘een brief van een broeder’. Enkele citaten: “Hoe kan je als jongen of meisje die alleen bid in de maand ramadan of geen hooffdoek draagt zeggen dat je een moslim bent hoe kunnen deze mensen praten over de islam als ze de regels van allah niet volgen.”

Verderop volgt een vervloeking van de Verenigde Staten: “Zien jullie niet wat er gebeurt met amerika aarbevingen, orkanen, vulkaanuitbarstingen. (…) Mensen dit is de straf van allah voor wat zij allemaal doen met onze broeders en zusters in irak, palestina en afghanistan. Mensen ik gun amerika alleen de straf van allah, want dat is wat ze verdienen. Zij denken dat ze de machtige zijn en de heerser van de wereld zijn , maar waarlijk er is een heerser en een machtige en dat is allah soebhana watala.”

Een tekst met de zelfde titel ‘Een brief van een broeder’ met exact dezelfde interpunctie en spelfouten verscheen op 2 december 2004 op het Marokko Forum, geplaatst door Azahaf83, het alias van Mohamed Azahaf. Deze reaguurder was ook al bij de buitenwacht opgevallen op de dag van de moord op Van Gogh – bijvoorbeeld bij bezoekers van het Audiforum (pagina 11). Zij waren verbijsterd omdat Azahaf83 op Marokko.nl als volgt reageerde op het drama in de Linnaeusstraat: “Joepie wat ben ik vandaag zo vrolijk oh zo vrolijk ben ik nog nooit geweest. Hoy hoy joepieeeee 1 weg nog twee te gaan.” Nog twee te gaan, dat sloeg onmiskenbaar op de eveneens met de dood bedreigde politici Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders.

Op zijn weblog spreekt Azahaf verder de wens uit dat “alle vijanden van de islam vernietigd worden”, alle vrouwen in Nederland een hoofddoek gaan dragen en meer van zulks fraais. Dit was, zo schrijft Brendel, reeds in 2006 bekend bij de PvdA. Toen werd zijn weblog namelijk uitgebreid besproken op de website van de Amsterdamse PvdA, in de reacties onder een blog van Lodewijk Asscher. Desondanks werd Azahaf in 2009 door Elatik als beleidsmedewerker aangenomen.

Je vraagt je af, hoe zot moet de zonnekoningin van Amsterdam-Oost het maken om haar krediet te verspelen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!