Elatik (PvdA) stelde beleidsmedewerker aan die blij was met moord Van Gogh

En hij sprak de hoop uit dat Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali zullen volgen.

Fatima Elatik, ‘stadsdeelvoorzitter’ van Amsterdam-Oost, is eigenlijk een typische PvdA’er. Ze verrijkt zichzelf ten koste van de belastingbetaler (doen ze allemaal), geeft dubieuze subsidies aan bevriende organisaties (doen ze allemaal) en is volledig gericht op het cliëntelisme, de laatste strohalm van de PvdA in de hoop ooit weer eens een verkiezing te winnen. Carel Brendel heeft, na wat internetonderzoek, een nieuw hoogtepuntje voor Elatiks CV gevonden: een door haar aangestelde beleidsmedewerker verheugde zich over de moord op Theo van Gogh en sprak de hoop uit dat Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali zullen volgen.

Kerncitaat:

De in 1983 geboren jongerenwerker had een persoonlijke website (moaz-weblog.nl) waarin hij zich allerminst als bruggenbouwer en bemiddelaar manifesteerde. Op 3 december 2004 – enkele weken na het bezoek van Beatrix – publiceerde hij daar ‘een brief van een broeder’. Enkele citaten: “Hoe kan je als jongen of meisje die alleen bid in de maand ramadan of geen hooffdoek draagt zeggen dat je een moslim bent hoe kunnen deze mensen praten over de islam als ze de regels van allah niet volgen.”

Verderop volgt een vervloeking van de Verenigde Staten: “Zien jullie niet wat er gebeurt met amerika aarbevingen, orkanen, vulkaanuitbarstingen. (…) Mensen dit is de straf van allah voor wat zij allemaal doen met onze broeders en zusters in irak, palestina en afghanistan. Mensen ik gun amerika alleen de straf van allah, want dat is wat ze verdienen. Zij denken dat ze de machtige zijn en de heerser van de wereld zijn , maar waarlijk er is een heerser en een machtige en dat is allah soebhana watala.”

Een tekst met de zelfde titel ‘Een brief van een broeder’ met exact dezelfde interpunctie en spelfouten verscheen op 2 december 2004 op het Marokko Forum, geplaatst door Azahaf83, het alias van Mohamed Azahaf. Deze reaguurder was ook al bij de buitenwacht opgevallen op de dag van de moord op Van Gogh – bijvoorbeeld bij bezoekers van het Audiforum (pagina 11). Zij waren verbijsterd omdat Azahaf83 op Marokko.nl als volgt reageerde op het drama in de Linnaeusstraat: “Joepie wat ben ik vandaag zo vrolijk oh zo vrolijk ben ik nog nooit geweest. Hoy hoy joepieeeee 1 weg nog twee te gaan.” Nog twee te gaan, dat sloeg onmiskenbaar op de eveneens met de dood bedreigde politici Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders.

Op zijn weblog spreekt Azahaf verder de wens uit dat “alle vijanden van de islam vernietigd worden”, alle vrouwen in Nederland een hoofddoek gaan dragen en meer van zulks fraais. Dit was, zo schrijft Brendel, reeds in 2006 bekend bij de PvdA. Toen werd zijn weblog namelijk uitgebreid besproken op de website van de Amsterdamse PvdA, in de reacties onder een blog van Lodewijk Asscher. Desondanks werd Azahaf in 2009 door Elatik als beleidsmedewerker aangenomen.

Je vraagt je af, hoe zot moet de zonnekoningin van Amsterdam-Oost het maken om haar krediet te verspelen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Bernadette de Wit

  Ja, de zonnekoningin zit daar omdat ze Marokkaans is en een hoofddoek draagt, maar waarom spreekt het ook alweer vanzelf dat aan deze combi een stemmentrekkende werking wordt toegeschreven?

   

  Oorspronkelijk gold deze combi als een synoniem voor ‘gediscrimineerde zielige groep’, die daarom de omarming van de PvdA verdiende en van andere partijen in dienst van het  goede.  De po-si-tie-ve dis-kri-mi-naat-sie werd uitgevonden en vervolgens steeg de ster van nitwits, oplichters en vijfde-kolonnebevorderaars als Tara Singh Varma (verzon ziektes en hield heel GroenLinksvoor het lapje), Cheryl Braam (saboteerde de vorige Statenverkiezingen ten koste van haar partij GL), Ahmed Daskapan (pleegde een Turkse coup in Den Haag), Al Bayrak (via haar familie is de PvdA gelieerd aan de Grijze Wolven), de PvdA-salafist Marcouch, Philomena Bijlhout (PvdA-staatssecretaris voor 1 dag en oud-soldaat voor Bouterse) enz. enz. – en Elastiek. 

   

  Hoe meer de linkse partijen etnodwepen met dit soort lieden en hen inprenten dat verdiensten en loyaliteit er totaal niet toe doen, des te meer meer dit aansluit bij het tribale narcisme dat ze toch al hebben. Bij moslims komt daar nog eens de jihadistische herrenvolkmentaliteit bij.

  En nu zien we waar het toe leidt. Hatima Elastiek is zelf in haar eigen voortreffelijkheid gaan geloven en gebruikt haar positie en haar toegang tot het gemeenschapsgeld ter meerdere eer en glorie van haarzelf.

   

  Daarom kunnen onderzoeksjournalisten als Carel Brendel en (Elsevier) Wierd Duk niet genoeg gewaardeerd worden. Ik leef mee met de lokale politici uit A’dam-Oost die Elastiek door hebben.

   

 2. Caroline

  Mw Elatik zit daar omdat zij, zoals Brendel al schreef, een hoofddoek heeft en Marokkaanse is. En vrouw nauurlijk, anders zou die doek nog raarder staan dan die toch al doet.

   

  Ik vrees dat Elatik juist ‘electoraal aantrekkelijk’ is ómdat zij steelt en liegt en bedriegt, dankzij dus en niet desondanks. Kennelijk zijn dat eigenschappen en daden die in de PvdA(achterban) ten zeerste gewaardeerd worden.

 3. sprx

  ze maakt met haar beleid de buurt onleefbaar voor Nederlanders, dat is haar funcie.

 4. Groene Leeuwr

  We mogen slechts hopen dat als de voorspellingen van de Maja-kalender uitkomen,dat alleen de islam uitgeroeid zal worden,samen met extreem-links. Dan gaat de zon echt schijnen en hoeft er ook geen euro meer naar Griekenland.

 5. trias politica

  Tja, Elatik.

  Mijn bek staat nog open dat die nono daar weeral benoemd is in die communistische deelraad Oost. Schaamteloos, principeloos en eerloos.

   

  De Amsterdamse politiek anno 21e eeuw.

   

  De Amsterdamse linkse politiek, aangevoerd door de pvda en GL, moet het hebben van haar islamitisch stemvee. Heel goed dat Wilders deze ‘harde’ woorden eens heeft gebruikt. Het is gewoon de waarheid.

   

  Wat er elke keer weer misgaat in de discussie is de wezenlijke vraag naar het waardenstelsel dat ten grondslag ligt aan de westerse cultuur en de islamitische cultuur. Wie de tijd en de moeite neemt zich daarin diepgaand te verdiepen kan maar tot 1 conclusie komen: beide waardenstelsels zijn niet met elkaar te verenigen.

   

  De westerse cultuur staat borg voor vrijheid van denken en spreken, de Islamitische is het omgekeerde daarvan. Verzoening is niet mogelijk. Het lijkt wat dat betreft op het palestijns-Joodse conflict.

   

  Het is mij een doorn in het oog dat we het, hier in dit land, toelaten dat hele binnensteden worden ‘overgenomen’ door een uitheemse, vijandige cultuur. Hoe blind moet de vink zijn om het overduidelijke niet te zien ? Hoe blind ? Stekeblind !

   

  En een groot deel van de bestuurlijke elite staat erbij en kijkt ernaar. Niet gehinderd door enige kennis van zaken, helicopterview of politiek inzicht.

  Een blamage.

 6. DSV

  [O/T, want geen Open Draad]

  Opnieuw pleegt de VVD verraad aan de goede zaak:

  De VVD heeft haar handtekening weggehaald onder een wetsvoorstel dat zij eerder samen met D66 had ingediend om godslastering niet meer strafbaar te stellen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/9852709/__Voorstel_godslastering_geschrapt__.html?p=1,1

  Trek ‘m eruit, Geert.

 7. Bas

  Je zal dit soort mensen nooit horen over doorgaan tot bijvoorbeeld 70 jaar oud. Zij gaan door tot de er niets meer te halen valt. Een verschijnsel wat bij dieren ook bekend is, vooral bij het soort knagen en ritselen.

  Wat een spreekwoord opleverde bij mensen die er het dichts bij woonden en werkten. Wat opviel was ratten gedrag als het dringen bij de reddingsbboot was om een plaatsje te krijgen, zij zaten er als eerste in.

 8. Raaf

  Moordenaarsklerken.

  En ondertussen blijven de weinige goede PvdA’rs (Marcel Duyvenstein (half GL/half VVD), Eddy Terstall (half VVD/half GL), Spekman (wanneer gaat die laatste naar de SP ?) maar trouwhartig deze haat-heks steunen. Alleen al door het lidmaatschap.

   

  De PvdA is de meest verrotte kliek die er is. Terwijl de ene (Duyvenstein, Terstall, Spekman) opkomen voor de rechten van de homo verklaart een andere PvdA’r  “dat ze haar kind onmiddelijk zou verstoten wanneer ze zou ontdekken dat ze een homosexueel was’.

   

  Wat is dat toch voor een partij ?

  Waarom staat ie nog steeds in de dubbele cijfers in de peilingen ?

   

  U weet het antwoord

  Puur cliëntalisme

  Puur cliëntalisme

  Puur cliëntalisme

  + de steun

  Van de staatstv, staatsradio en 75% van de schrijftafel-Pocodom

   

  En nog steeds zit Elatek, de Haat-heks op haar ivoren troon

   

  Brendel zegt het goed wanneer hij stelt: “ze is een stemmen-kanon”

   

  Maw.

  Puur cliëntalisme.

   

   

  Misschien een idee voor de PVV om hierover vragen te stellen.

 9. Mike V.

  Fatima Elatik, de zoveelste PVDA-nagel aan de doodskist van de vrijheid.

 10. Frank

  Mevrouw Elatik toont eens te meer aan dat zij in Nederland niets te zoeken heeft. Koffers pakken en wegwezen.

 11. Nittickson

  Dank voor uw reactie. Ik vond het al heel erg stil blijven op DDS over deze beschamende gang van zaken. De VVD moet geen concessies doen op het gebied van de burgerlijke vrijheden. Dit is een lopende zaak en als het CDA of de SGP daar de regering over willen laten vallen dan doen ze dat maar. We zien de verkiezingen met verouwen tegemoet en we zijn dan hoe dan ook een schandvlek op de Nederlandse rechtstaat kwijt.

   

  Ook met de bezuinigingen op de publieke omroep loopt het helemaal verkeerd. CDA minister Bijleveldt stelt uit en stelt uit tot er uiteindelijk helemaal niets van terecht komt. Enkele fusies, een glas, een plas, en het blijft allemaal zoals het was.

   

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.