Kabinet: 'Tijd voor een kerncentrale'

Geen categoriemei 30 2011, 19:00
Het 'meest rechtse kabinet ooit' houdt de rug recht. En daar zijn wij hartstikke blij mee.
De regering laat vandaag weten dat de bouw van Borssele 2 gewoon doorgaat zoals gepland. De problemen met de kernreactor in Japan en het besluit van de ruggengraatloze Duitse bondskanselier om alle kerncentrales in dat land te sluiten doet daar niets aan af.
Met betrekking tot het besluit van Merkel laat de VVD bij monde van woordvoerder René Leegte het volgende weten:

"Dit betekent niks voor het Nederlandse debat. Duitsland wil 25 procent duurzame energie opwekken. Dan zullen ze moeten importeren en laat je niks wijsmaken: dat wordt Franse kernenergie".

Ook Gerda Verburg van het CDA is niet onder de indruk van de lobby van de internationale 'mileuorganisaties' (die, zoals wij eerder vandaag al berichtten, zee-annemonen blijkbaar belangrijker vinden dan mensen):

Dit is geen aanleiding om ons standpunt 180 graden te draaien.

Ondertussen heeft de PVV bliksemgoed in de gaten wat er aan de hand is in Duitsland. PVV-Kamerlid Roland van Vliet zegt namelijk dat Merkel te veel heeft gekeken naar overwinningen van de Groenen in deelstaatverkiezingen.
Daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. Merkel is niet anti-kernenergie - zij weet net zo goed als u en ik dat deze soort energie heel veilig en relatief goedkoop is. Welnee, zij maakt zich alleen maar druk over de opkomst van de Greenpeace-partij, die al jaren actie voert tegen iedere vorm van kernenergie. Je kan op 10 kilometer diepte in de aardbol een centrale bouwen, maar dan nog zullen De Groenen klagen dat het allemaal slecht voor het milieu dan wel levensgevaarlijk is.
Het staat buiten kijf dat de regering gelijk heeft. Borssele 2 wordt een prima faciliteit: veilig, degelijk, betrouwbaar. Daarnaast is het ook niet geheel onbelangrijk dat we op deze manier aan goedkope energie kunnen komen; in de toekomst wordt dat alleen maar belangrijker.
Overigens kunnen we natuurlijk ook behoorlijk wat lol hebben met het standpunt van de linkse oppositie: 'De PvdA en GroenLinks willen dat u maandelijks 250 euro betaald om uw leeslampje 's avonds voor het slapen gaan even aan te zetten''.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten