Merkel wil Brussel nog groter en machtiger maken

Geen categoriemei 18 2011, 19:00
Soms maak je met een beoogde oplossing het probleem alleen maar erger. Blijkbaar is dat nog niet helemaal doorgedrongen tot Bondskanselier Angela Merkel.
Zij wil namelijk het aantal vakantiedagen en de pensioenleeftijd in heel Europa gelijktrekken. Merkel wil hiermee voorkomen dat rijkere, verantwoordelijke landen opdraaien voor de kosten van onverantwoordelijke landen, zoals Griekenland, Spanje, Portugal, etc.

'We moeten niet hebben dat sommige Europese burgers heel veel vakantie hebben en anderen heel weinig. Op de lange termijn werkt dat niet', zei Merkel gisteren tijdens een partijbijeenkomst van de CDU. 'In landen als Griekenland, Spanje of Portugal moeten werknemers niet eerder met pensioen gaan dan in Duitsland. Het gaat erom dat iedereen ongeveer evenveel bijdraagt, dat is belangrijk', zei Merkel.

Je zou denken: dat klinkt best logisch, eigenlijk.
Nou, ja. Alleen is er één probleempje: het gaat Europa in principe helemaal niet aan hoeveel vakantiedagen Nederlandse werknemers hebben. En dát is nou juist wat Merkel wil: als we Brussel zeggenschap geven over de vakantiedagen en de pensioenleeftijd in Griekenland, Spanje en Portugal, dan geldt die bevoegdheid ook voor de rest van de lidstaten.
Dé oplossing voor dit probleem is niet méér, maar mínder Europa. Landen die al decennia onverantwoordelijk bezig zijn moeten simpelweg uit de unie gezet worden. En we moeten ervoor zorgen dat Nederland nooit en te nimmer op hoeft te draaien voor de pensioenkosten van andere landen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten