Militairen hebben geen vertrouwen in minister Hillen

Geen categoriemei 14 2011, 11:30
En wie kan het ze kwalijk nemen?
Ik niet, in ieder geval:

Het merendeel van het defensiepersoneel heeft geen vertrouwen meer in minister Hillen. Dat blijkt uit een enquête gehouden door De Vos & Jansen Marktonderzoek in opdracht van RTL Nieuws onder 614 leden van de militaire vakbond AFMP/FNV.

Al met al zegt maar liefst 67% geen vertrouwen in de eigen minister te hebben.
Dat is natuurlijk niet best, maar wél volstrekt logisch. Het zogenaamde 'meest rechtse kabinet ooit' lijkt er alles aan te doen om onze krijgsmacht kapot te maken en Hillen is natuurlijk de verantwoordelijk minister. Als ik bij Defensie werkte zou ik hem ook voor geen cent vertrouwen. En dat geldt ook voor de militaire top bij Defensie (die nu gewantrouwd wordt door 52% van het personeel).
Meer:

Verder blijkt uit het onderzoek dat 85% van de ondervraagden vreest dat door de bezuinigingen bij Defensie de verdediging en bescherming van nationale veiligheid gevaar loopt. Bijna de helft (45%) vreest dat de bezuinigingen bij Defensie gevolgen hebben voor hun eigen veiligheid en/of die van anderen tijdens hun werkzaamheden voor Defensie. Daarnaast vreest men door de bezuinigingen werkzaamheden voor Defensie niet meer goed te kunnen uitvoeren door slecht en/of ontbrekend materiaal (71%), onvolledige persoonlijke uitrusting (55%), onvoldoende training/oefening (69%) en minder opleiding (55%).

Het kabinet doet er verstandig aan de zorgen van het defensiepersoneel buitengewoon serieus te nemen. Dit gaat niet alleen om hun eigen baan, maar om de gehele krijgsmacht.
Hoewel ik de aangekondigde bezuinigingen van dit kabinet over het algemeen verwelkom, is het een ander verhaal als we het over Defensie hebben. We kunnen het ons niet veroorloven om de krijgsmacht zo goed als af te schaffen. De militairen beseffen dat, nu de hoge heren in Den Haag nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten