Ook de Verenigde Naties willen weten of Osama wel dood moest

Geen categoriemei 10 2011, 13:36
De mensenrechtenpunnikers van de VN vragen zich af, of het wel nodig was dat Osama ging hemelen. De VN, die Libië en Syrië lid maakt van VN-mensenrechtenorganisaties. Diezelfde VN zet vraagtekens bij de dood terrorist nummer 1.
'De VS moeten de feiten openbaar maken en toelichten of het gebruik van dodelijk geweld tegen Osama bin Laden beantwoordt aan de normen van het internationaal volkenrecht', verklaarden twee VN-rapporteurs voor mensenrechten in Genève. Ook VN-commissaris Navi Pillay wil van de Amerikaanse regering meer details over de omstandigheden waarin Bin Laden is gedood. De VN-experts Christof Heyns en Martin Scheinin erkennen weliswaar dat het in bepaalde omstandigheden nodig kan zijn om in de strijd tegen terrorisme dodelijk geweld te gebruiken, om mensenlevens te beschermen. 'Maar acties als deze stellen ook voorwaarden aan hoe in toekomst omgegaan moet worden met het recht op leven', aldus de rapporteurs.
Welja, laat de VS feiten openbaar maken hoe zij op terrorsiten jagen en vooral huilie doen over het "recht op leven" daar waa islamitsche dictaturen het voor het zeggen in de VN met een automatiche meerderheid. "Handig".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten