OV-personeel staakt er lustig op los

Geen categoriemei 14 2011, 9:00
Staken: gewoon, omdat het kan.
Dat moet zo ongeveer het motto zijn van het OV-personeel. Zij hebben namelijk besloten om volgende maand voor de zoveelste keer het werk stil te leggen. De reden? Ze vinden het niet prettig dat er miljoenen bezuinigd worden op het openbaar vervoer (in de grote steden).

Volgens Henk van der Maden van de ondernemingsraad van de RET deed in Rotterdam woensdag zo’n 70 procent van het personeel mee met de acties. “We hebben mensen moeten tegenhouden die meteen een 24-uursstaking wilde. Sommige mensen vonden de afgelopen week te soft.

”Na overleg met de bonden is besloten over te gaan tot hardere acties om Den Haag wakker te schudden. “De mensen zijn het zat. De bezuinigingen veroorzaken een kaalslag en raakt iedereen in alle leeftijdscategorieën.”

"De mensen"? Over welke mensen hebben we het hier? De gemiddelde Nederlander heeft het onderhand namelijk wel gehad met deze 'acties'. Passagiers willen gewoon vervoerd worden, ze hebben geen enkele behoefte aan personeel dat vindt dat de stelregel "we gaan er allemaal op achteruit" leuk klinkt in theorie, maar in de praktijk alleen moet gelden voor ánderen.
Ondertussen worden de boze vakbonden gesteund door de linkse oppositie in de Tweede Kamer. De PvdA, SP en GroenLinks werken namelijk aan "een alternatief voor de [...] bezuinigingen" Met een beetje mazzel worden Mao en Stalin geciteerd om hun argumenten kracht bij te zetten. Misschien iets over hoe effeciënt deze twee dictators dissidenten met behulp van het openbaar vervoer naar concentratiekampen stuurden. Ja, daar kunnen we echt wel het één en ander van leren, nietwaar?
Overigens noemt Metro de bezuinigingen "snoeihard". Nou vind ik het prima dat nieuws- en opiniesites subjectief zijn (dat zijn wij van DDS immers ook), maar daar moet je dan geen geheim van maken. Beken kleur en verstop je niet achter een flinterdun masker van 'journalistieke objectiviteit'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten