De verheerlijking van incompetentie

Foto:

In Nederland hebben we al last van de cultuur van matigheid, maar het kan nog erger.

Dat blijkt uit dit videoverslag van een jeudgelftal in Spanje. Opvallend is dat de NRC juist héél positief denkt over de instelling van de jongens en meisjes (en blijkbaar van hun loser van een trainer).

Speelplezier, positiviteit, samenspel en respect voor de tegenstander: dat is waar sport om draait. Dat laat dit team van zevenjarige kinderen prachtig zien, ook al hebben ze nog nooit een doelpunt gemaakt.

Pardon? Dát is waar sport om draait? 

Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt?

In de sport gaat het slechts om twee zaken:

1) Het beste uit jezelf halen

2) WINNEN

Al het andere is bijzaak. Júíst in de sport. Intenties doen er niet toe, het gaat om het resultaat.

Het is een grove schande dat deze kinderen wordt geleerd dat verliezen – en niet slechts verliezen maar compleet ingemaakt worden met 12-0 en erger – helemaal top is. Geen haar aan mijn hoofd die eraan twijfelt dat ze allemaal – stuk voor stuk – een flutcarriere zullen hebben als volwassenen. 

En dat met dank aan hun oude voetbaltrainer en ouders die slechte prestaties toejuichen. 

Bah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!