Egypte ligt economisch stil, schuld van de Joden

Foto: Toeval bestaat niet en alles wat er mis gaat in het Midden-Oosten is de schuld van Israël, tenminste volgens een significant deel van de populatie in dat deel van de wereld. Neem Egypte, geroemd om zijn piramides en Arabische lente. Deze lente begon ondermeer door de economische stagnatie in dat land. Met de opstand hoopten de mensen op meer vrijheid en meet welvaart. Fout gedacht. De vrijheid wordt opgedeeld door het leger en de moslim broederschap en de welvaart kan men sinds de zogenaamde lente wel vergeten. Buitenlandse investeerders blijven weg en de toeristen ook. Economisch gaat het nog slechter met Egypte dan onder Mubarak. Hassan Mahomoud uit de sloppenwijken van Cairo vertelt de New York Times dat er een hongerrevolutie op stapel staat.  De toenemende onrust valt de huidige machthebbers ook op, dus wat doe je dan om dat te beteugelen? Je haalt de Joden van stal. Israël ligt om de hoek en de ongeletterden geloven alles wat je hen voorschotelt op het moment dat er Joden bij zijn betrokken. Joodse haaien, of gieren getraind door de Mossad zijn al gebruikt, dus dan kom je als Egyptisch bewind met een "Israëlische man" en een verhaal dat lachwekkend is in ogen van weldenkenden.

In Egypte is vandaag een Israëlische man gearresteerd op verdenking van spionage en het ophitsen van Egyptische jongeren. Dat heeft het Egyptische staatspersbureau MENA vanmiddag bekend gemaakt. De Egyptische autoriteiten beschuldigen hem van het “bespioneren van Egypte met als doel het schaden van Egypte’s economische en politieke belangen’”. Het staatspersbureau beweert dat de Israëliër voor de Mossad, de geheime dienst van de Joodse staat, werkt. De gearresteerde Israëli zou actief zijn geweest op het bekende Tahrirplein, dat het epicentrum was van de succesvolle volksopstand tegen oud-president Mubarak eerder dit jaar. Een bron zegt tegen persbureau Reuters dat hij daar vrijwel dagelijks was om jongeren van verschillende etnische en religieuze groepen tegen elkaar op te zetten. Ook zou hij sommige jongeren geld hebben gegeven.

Verrassend. Het gaat slecht met de economie, het sektarisch geweld is niet in te dammen, dus dan kom je met een onzinverhaal waarin je alle ingrediënten prakt waarmee je in een keer kan wijzen naar de Joodse Staat. Niemand die het gelooft, behalve in Egypte, andere Arabische landen, linkse haattokkies en flotillaterroristen.  

Toeval bestaat niet en alles wat er mis gaat in het Midden-Oosten is de schuld van Israël, tenminste volgens een significant deel van de populatie in dat deel van de wereld. Neem Egypte, geroemd om zijn piramides en Arabische lente. Deze lente begon ondermeer door de economische stagnatie in dat land. Met de opstand hoopten de mensen op meer vrijheid en meet welvaart. Fout gedacht. De vrijheid wordt opgedeeld door het leger en de moslim broederschap en de welvaart kan men sinds de zogenaamde lente wel vergeten. Buitenlandse investeerders blijven weg en de toeristen ook. Economisch gaat het nog slechter met Egypte dan onder Mubarak. Hassan Mahomoud uit de sloppenwijken van Cairo vertelt de New York Times dat er een hongerrevolutie op stapel staat. 

De toenemende onrust valt de huidige machthebbers ook op, dus wat doe je dan om dat te beteugelen? Je haalt de Joden van stal. Israël ligt om de hoek en de ongeletterden geloven alles wat je hen voorschotelt op het moment dat er Joden bij zijn betrokken. Joodse haaien, of gieren getraind door de Mossad zijn al gebruikt, dus dan kom je als Egyptisch bewind met een “Israëlische man” en een verhaal dat lachwekkend is in ogen van weldenkenden.

In Egypte is vandaag een Israëlische man gearresteerd op verdenking van spionage en het ophitsen van Egyptische jongeren. Dat heeft het Egyptische staatspersbureau MENA vanmiddag bekend gemaakt. De Egyptische autoriteiten beschuldigen hem van het “bespioneren van Egypte met als doel het schaden van Egypte’s economische en politieke belangen’”. Het staatspersbureau beweert dat de Israëliër voor de Mossad, de geheime dienst van de Joodse staat, werkt. De gearresteerde Israëli zou actief zijn geweest op het bekende Tahrirplein, dat het epicentrum was van de succesvolle volksopstand tegen oud-president Mubarak eerder dit jaar. Een bron zegt tegen persbureau Reuters dat hij daar vrijwel dagelijks was om jongeren van verschillende etnische en religieuze groepen tegen elkaar op te zetten. Ook zou hij sommige jongeren geld hebben gegeven.

Verrassend. Het gaat slecht met de economie, het sektarisch geweld is niet in te dammen, dus dan kom je met een onzinverhaal waarin je alle ingrediënten prakt waarmee je in een keer kan wijzen naar de Joodse Staat. Niemand die het gelooft, behalve in Egypte, andere Arabische landen, linkse haattokkies en flotillaterroristen.  


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!