Fatima Elatik is going down, down, down

Geen categoriejun 11 2011, 13:47
Oh, oh... Tja, moet je maar niet op Pinkstervakantie gaan.
GeenStijl bericht dat het toegang heeft tot geheime raadsstukken van Amsterdam-Oost. Bert Brussen schrijft:

Officiële raadsstukken waar "VERTROUWELIJK" op staat. Recente verslagen van niet-openbare vergaderingen. En meer. Veel meer. Met die ene simpele loginnaam en dat ene simpele wachtwoord konden wij namelijk alles wat het stadsdeel Amsterdam-Oost voor u beslist geheim wil houden downloaden. Alles ja. Dus ook relevante maar "vertrouwelijke" informatie over het Muzyq-gebouw, dat Elatik-project van circa 30 miljoen verprutste euros waar Elatik & co. destijds voor weg moesten (en vervolgens weer terugkwamen). Het staat er allemaal. Open en bloot. Al deze vertrouwelijke stukken gaan wij komende dagen openbaar maken. Omdat er, volgens die vertrouwelijke stukken, in Amsterdam-Oost mogelijk sprake is van oneerlijke overheidssteun aan een muziekgebouw terwijl de deelraad er middels peperdure advocaten (pdf) alles aan doet die regels tegen oneerlijke concurrentie te omzeilen of dankzij hun eigen illegale staatssteun van de garantstelling voor het Muzyq-gebouw af te kunnen komen. "Dat anderen met schulden blijven zitten boeit ons niet, als wij er maar vanaf zijn", dat werk. Het gaat hier over een miljoenenproject, over de aankoop van een gebouw dat niet te exploiteren bleek (huidige bezettingsgraad Muzyq-gebouw: 16 procent).

Oh Fatima, wat zit jij diep in de problemen zeg. Hoe ga je je hier nu weer uitpraten?
Ik stel voor dat DDS-lezers ook even hun best doen om de documenten door te spitten. Het wachtwoord en de gebruikersnaam (raadslid) staat in de commentsectie van GeenStijl. Even spitten mensen, dit kon weleens interessant worden.
UPDATE
Helaas, ze hebben de boel blijkbaar dicht gegooid. Het goede nieuws? Brussen en GS-lezers hadden al allerhande pdf'jes gedownload en opgeslagen. We gaan het zien.
Overigens vraag ik me wel af waarom ze bij GeenStijl zichzelf niet even een paar uur extra hebben gegeven om de documenten op te slaan. Je hoeft geen genie te zijn om uit te vogelen dat Oost de site binnen de kortste keren op slot zou gooien als GS het wachtwoord publiek zou maken. Eerst alles downloaden, dan pas publiekelijk gaan. Dat lijkt me toch een vrije logische strategie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten