Joden weren is kennelijk heel normaal in de Arabische wereld

Foto:

In Amerika is ophef ontstaan over een Arabische vliegmaatschappij die Joodse passagiers weert. Het balletje kwam aan het rollen toen het Amerikaanse Delta Air Lines het jodenwerende Saudi Arabian Airlines wilde inlijven. Delta zou dan meewerken aan de praktijken van Saudi Arabian Airlines, simpelweg door de antisemitische discriminatie toe te staan.

Persoonlijk wist ik niet dat het gangbaar is om Joden te weigeren vanwege hun geloof, zelfs niet in het Midden-Oosten. Dat er flink gediscrimineerd wordt, verbaast me niet; wel dat dat zo klip en klaar reglementair is bepaald. Het is natuurlijk een tragische achterlijkheid om mensen op deze gronden te weigeren, maar dat juist Arabieren dit doen, is bittere ironie.

Ik geloof niet dat ik ooit iemand heb horen opperen moslims van vliegtuigen te weren. Gezien de geschiedenis van het islamitisch terrorisme ligt dat echter wel meer voor de hand dan hetzelfde voor Joden voor te stellen. Maar dat terzijde.

Wat het meest verbaast, is dat Saudi Arabian Airlines (grotendeels) staatseigendom is. Dus Saoedi-Arabië is eigenaar van een bedrijf dat een vorm van Apartheid hanteert. Interessant, vooral omdat allerlei Groenlinksgekkies ons voortdurend wijzen op de merites van de islamitische cultuur en het Midden-Oosten als geheel. Apartheid is er aan de orde van de dag, maar moslims zijn zielig dus hun cultuur is eigenlijk vet cool.

W.F. Hermans is in de jaren tachtig persona non grata in Amsterdam verklaard. Enkel en alleen omdat hij Zuid-Afrika tijdens het Apartheidsregime had bezocht – hij had zich altijd uitgesproken tegen de Apartheid en was met een zwarte vrouw getrouwd. In 2011 kun je lovend spreken over eenzelfde Apartheidsregime, simpelweg omdat het Arabieren zijn die discrimineren.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!