Na de lokjood en de lokhomo nu ook de lokfiets

Geen categoriejun 09 2011, 14:00
Wat is de vaderlandse politie toch creatief, zeg. Daar kan menig scriptschrijver in Hollywood nog een puntje aan zuigen.
Waar we eerst al kennis maakten met de zogenaamde lokjood en de lokhomo, introduceren onze vrolijke dienders nu de zogenaamde lokfiets.
Een lokfiets wordt gebruikt om fietsendieven in de val te lokken. Het concept is vrij simpel: je zet hem ergens neer waar de kans groot is dat 'ie gejat wordt, je verschuilt je in een dichtbij geparkeerde auto, wacht totdat een dief komt opdagen en de fiets probeert te stelen, om hem vervolgens in de boeien te slaan.
Prima bedacht, nietwaar?
Men heeft al met de lokfiets geëxperimenteerd in Amersfoort. De resultaten waren, aldus de politie zelf, ge-wel-dig. "Er zijn in korte tijd meerdere aanhoudingen gedaan, in de eerste maand zelfs veertien. Dat zijn zowel veelplegers en helers als gelegenheidsdieven".
Je vraagt je af waar onze politieagenten dit soort fan-tas-ti-sche ideeën opdoen. Hebben ze vroeger wat te veel Bassie & Adriaan gekeken of iets dergelijks? Je zou het bijna denken.
God verhoede het dat we plegers van serieuze, grote misdrijven aanpakken. Da's veel te gevaarlijk. Laten we daarom investeren in tijdrovende plannen om junks van de straat te halen die regelmatig fietsen stelen om zo hun drugs- en / of alcoholverslaving te bekostigen. Wel zo gemakkelijk.
Dan nog iets: waarom is het eigenlijk noodzakelijk om zogenaamde lokfietsen in te zetten en alleen die in de gaten te houden? Waarom niet gewoon een populaire plek voor fietsendieven in de gaten houden en ze in de kraag vatten als ze een slot proberen door te zagen of iets dergelijks? Hebben onze best and brightest daar al eens over nagedacht? Je weet het niet; het zou zomaar kunnen werken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten