Bedondert het kabinet de boel?

Geen categoriejul 23 2011, 11:01
All is far in love and war.
En European politics. Dat blijkt tenminste uit dit eerdere bericht van onze eigen Björn. Het heeft er alle schijn van dat het kabinet de boel simpelweg bedondert. Ieder ander land beweert dat het noodhulppakket voor Griekenland 159 miljard euro bedraagt, terwijl Rutte het te pas en te onpas over 109 miljard heeft. Dat is nogal een verschil, nietwaar?
Waarom dan toch dit volhouden? Omdat Nederland natuurlijk heeft aangegeven dat dit het maximale 'toelaatbare' is. Ieder hoger bedrag zou 'onacceptabel' zijn voor De Haag. En ja, dan verlaag je het toegezegde bedrag voor het thuispubliek namelijk gewoon eventjes; wel zo gemakkelijk, misschien dat ze erin trappen.
Rutte begeeft zich op spekglad ijs. De VVD-achterban gaat dit niet zomaar accepteren. En terecht. Griekenland heeft al te veel 'hulp' ontvangen van de rest van de EU, Nederland voorop. Uiteindelijk gaat Athene toch wel onderuit - daar kan geen discussie meer over bestaan.
De vraag is nu dan ook hoe dit Ruttes herverkiezing beïnvloedt. Wordt de achterban echt woedend, of accepteert men het uiteindelijk toch maar onder het motto 'de andere partijen zijn eigenlijk niet beter'? Het is duidelijk wat Rutte denkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten