Militairen kampen met gebrek aan loyaliteit sinds bezuinigingen

Geen categoriejul 07 2011, 18:47
Het kan niet als een verrassing komen, maar toch zullen mensen verbaasd zijn. De Nederlandse militair is zo gedemotiveerd door de kortzichtige bezuinigingen dat zij minder bereid zijn hun leven te geven voor Henk, Ingrid, Fatima en Mohammed, die lafjes gebrokengeweertje spelen achter de dijken.

Eén op de drie militairen is niet bereid te sneuvelen voor volk en vaderland. Deze uitkomst hangt samen met de harde bezuinigingen die het defensieapparaat treffen. Dat blijkt uit een reportage van EenVandaag  â€œJe ziet dat er een relatie is tussen de manier waarop de politiek de bezuinigingen doorvoert, de manier waarop de militair dat ervaart en de manier waarop militairen in missiegebieden hun werk doen. Wij merken dat militairen er erg cynisch van worden”, aldus Ed Lugthart van de AFMP. De Tweede Kamer en de regering wantrouwen de vakbondsleden, zo blijkt uit het onderzoek.

Veel soldaten vinden dat de regering de gevolgen van de bezuinigingen niet goed overzien.

Lugthart. "Mensen die nu op missie gaan krijgen misschien na thuiskomst te horen dat ze hun baan kwijt zijn. Wij willen dat ze de garantie krijgen dat hun inkomen gegarandeerd blijft. Desnoods bij een andere werkgever."

Vergeet het maar Ed, de Nederlande politiek en een meerderheid van de bevolking zal het een zorg zijn. Iets met ondankbaarheid, verwend zijn en decadentie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten