News of the World en de hypocrisie van de linkse Guardian

Geen categoriejul 10 2011, 13:10
In het VK heb je gelukkig nog duidelijke kranten van linkse en rechtse signatuur. Een krant met een rechtse signatuur was bijvoorbeeld News of the World. Tevens een krant die door ontoelaatbare praktijken is opgedoekt. Een van de grootste aanjagers van het opdoeken van News of the World was The Guardian:

In een interview in NRC Handelsblad vandaag noemt hoofdredacteur Brendan O’Neill van het links-leunende online magazine Spiked de kritiek op News of the World hypocriet. O’Neill noemt het niet te verdedigen wat News of the World heeft gedaan. Maar: “Het is een schande dat een krant een campagne heeft gevoerd die leidt tot het sluiten van een andere krant.” De krant The Guardian bleef jaren lang aandacht besteden aan de afluisterpraktijken bij News of the World. O’Neill hierover: „Die campagne richtte zich niet specifiek op het ongeoorloofde afluisteren, maar tegen de tabloidcultuur in het algemeen. Die vindt men stuitend en vernederend. (…) Mensen die al lang op een kans loerden om de tabloids onschadelijk te maken, hebben nu kun kans gegrepen.”

Ontoelaatbaar volgens The Guardian, diezelfde krant die er de hand niet voor omdraaide de illegaal verkregen leaks van de van verkrachting verdachte Assagne te plaatsen.
Gaat the Guardian zichzelf nu opheffen? Waarschijnlijk niet, naar goed links gebruik zal de gedachte zijn: alle onrechtmatigheden zijn gelijk, maar sommige zijn onrechtmatiger dan anderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten