Van elkaar en elkaars spullen blijf je af. Simpel

Geen categoriejul 17 2011, 19:00
Voorzitter subsidiespons begrijpt er niks van.
U, ik en met ons de rest van Nederland hebben de recente vrijspraak van Geert Wilders met (al dan niet verschillende mate van) vreugde onthaald. Van links tot rechts was men het ermee eens dat dit de enige juiste uitspraak is geweest.
Zoals u echter ongetwijfeld weet, bevindt er zich in onze samenleving ook een plukje professionele jankerds, veelal van linkse signatuur, die dan ook iets te klagen heeft over Wilders' vrijspraak. Onder hen bevindt zich subsidiemarokkaan en voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) Farid Azarkan, die in een reactie op de vrijspraak aan de Independent zei: 'You see that people feel more and more supported in saying that minorities are good for nothing.'
Vandaag kreeg Azarkan ook de gelegenheid om zijn gütmensch-gal in de vaderlandse media te spuien. In een interview met het ANP zegt hij namelijk dat Wilders mede oorzaak is van bekladdingen en bedreigingen van moskeeën:

Je ziet wat het doet met mensen als hun denkbeelden vertegenwoordigd worden in de politiek. Ze voelen zich gesterkt door wat de PVV roept. Dat uit zich in het roepen op straat tot het bekladden van moskeeën met leuzen die exact uit Wilders' mond komen.

Over deze vreemde opvatting van causaal verband heeft Tim eerder vandaag al dit stukje getikt, maar wat mij met name verbaasd in Azarkans verhaal is het volgende. Wanneer hem wordt tegengeworpen dat Wilders zich toch altijd heeft uitgesproken tegen geweld tegen moskeeën zegt Azarkan:

Je kunt niet zeggen dat je tegen voetbal bent, maar als iemand dan een keer een voetbalclub bekladt, zeggen dat je dat niet moet doen.

Waarom zou dat in hemelsnaam niet kunnen? Waarom zou je niet enerzijds kritiek op iets kunnen leveren, maar anderzijds tegen onrechtmatige fysieke aantasting daarvan kunnen zijn? Met andere woorden: waarom zou je niet tegen X kunnen zijn, maar tegelijkertijd kunnen uitdragen dat je eenvoudigweg met je vingers van anderen en hun eigendommen hebt af te blijven?!
Het geeft te denken dat een prominente vertegenwoordiger van de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap dat onderscheid niet weet (of wenst?) te maken, en dat zo iemand aan het hoofd staat van een subsidiespons als het SMN geeft dan ook nog meer reden tot juichen over het kabinetsvoornemen om de stroom van gratis belastinggeld richting dergelijke instanties te doen stoppen (lees daarover ook Issers commentaar).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten