VN: zeeblokkade van Gaza door Israël is legaal

Geen categoriejul 07 2011, 16:42
In een - door de VN uitgesteld - rapport, die de gebeurtenissen rond de vorige flotilla heeft onderzocht, staat dat de zeeblokkade van Gaza legaal is en voldoet aan het internationaal recht. Het rapport is uitgesteld omdat Turkije en Israël het niet eens zijn over secties in het rapport.
Israël wordt ervan beschuldigd dat het, hoewel binnen internationale regels, te snel en met teveel geweld heeft gehandeld. Wie de beelden nog voor zich kan halen begrijpt dat Israël protesteert. Met paintballgeweren werd er aan boord gegaan, met ijzeren staven en knuppels werd er op de soldaten ingehakt, later werd er met scherp op de soldaten geschoten. Hoe je zo een overkill aan geweld moet beantwoorden zal het rapport waarschijnlijk niet geven.
Interessanter is dat Turkije absoluut niet blij is met het rapport. De Turken hadden nooit verwacht dat het land en de regering aan kritiek bloot kon staan. In het rapport worden banden van de Turkse regering met de terroristen van IHH vermeld en wordt er melding gedaan van directe Turkse betrokkenheid van de Turkse regering bij de flotilla. Turkije doet er alles aan die bevindingen buiten het rapport te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten