Essent: GroenLinks bedrijft fact-free politics

Geen categorieaug 20 2011, 11:03
Niet alleen de eis van 'integriteit', maar ook het verbod op 'fact-free politics' geldt bij GroenLinks alleen voor anderen.
GroenLinks, de partij die zich voortdurend op de borst klopt dat het zoveel om feiten geeft (tenzij die feiten even slecht uitkomen), verspreidt leugens over Essent.
Aldus verklaart het energiebedrijf tegenover Elsevier.nl.
Het energieconcern beschuldigt de partij zelfs van 'laster'.
De rood-groene socialisten suggereren namelijk dat door een eventuele samenwerking tussen het Duitse energiebedrijf RWE – eigenaar van Essent – en het Russische Gazprom, de Russen straks de baas zijn van de kerncentrale in Borssele.
Dat is echter 'pertinent onjuist' volgens Essent: de samenwerking is namelijk alleen gericht op kolen- en gascentrales. Dat heeft het bedrijf ook altijd helder gecommuniceerd.
Essent heeft contact gezocht met GroenLinks, maar de naloper van de Communistische Partij van Nederland weigert in gesprek te gaan. Wel verstuurt de partij persberichten 'met allerlei feitelijke onjuistheden, suggestieve insinuaties en laster', aldus Essent.
Zo blijkt maar weer, niet alleen de eis van 'integriteit', maar ook het verbod op 'fact-free politics' geldt bij GroenLinks alleen voor aanderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten