FC Groningen levert nieuwe topper af

Geen categorieaug 15 2011, 11:06
Met Tim Matavz heeft FC Grunn opnieuw een aanvaller geprepareerd voor de top.PSV wil de Sloveen als nieuwe aanvalsleider binnenhalen. Matavz is overigens niet de eerste keuze, maar Ajacied Mounir El Hamdaoui is naar verluidt veel te duur voor PSV.
Opvallend is dat de 22-jarige clubtopscorer van de Groningers eigenlijk ook al niet zo goedkoop is. Ik ben als Groningen-fan zeer van hem gecharmeerd, maar hij is nog lang geen complete speler. Zijn tien doelpunten in de eerste competitiehelft waren indrukwekkend en zijn zestien treffers in totaal absoluut niet onaardig, maar op een fenomenaal spektakelstuk tegen Willem II na (een drieklapper in een, behoorlijk geflatteerde, 7-1 overwinning) was de tweede seizoenshelft geen rechtvaardiging voor Matavz' vraagprijs van 7 miljoen euro.
Wel lullig voor PSV (ik heb ze zaterdag niet gezien, maar ik begreep dat de anti-depressiva in Eindhoven deze week nauwelijks zijn aan te slepen) dat ze eerst Erik Pieters kwijt moeten zien te raken aan Newcastle United. Mochten de Engelsen rond de 8 miljoen euro opbrengen, dan haalt PSV alwéér een aanvallend ingestelde speler. Ik zou toch zeggen dat 12 miljoen euro (Mertens, Wijnaldum) al een hele investering is voor een kwakkelende provincieclub. En dat de labiele gatenkaas die in Brabant voor een verdediging doorgaat meer prioriteit behoeft. Maar goed, wie ben ik?
Ik ben erg benieuwd of PSV en Groningen er uit komen. Het zou een prachtige voortzetting van een Groningse traditie zijn: spelers klaarstomen voor topclubs. Arjen Robben, Luis Suárez, Marcus Berg, Erik Nevland en Stef Nijland gingen Matavz met meer of minder succes voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten