Peters liegt

Geen categorieaug 11 2011, 10:40
Ja, ik weet het: schokkend.
GeenStijl heeft een interessant verhaal gepubliceerd over de leugens van Mariko Peter. Het blijkt dat ze het NRC Handelsblad alles behalve de waarheid, de volledige waarheid en niets anders dan de waarheid heeft verteld.
Dat verwacht je toch niet van een GroenLinkser? Die mensen staan bekend om hun moraliteit, hun normen en waarden en hun eeuwige drang om zich aan de regels te houden.
Toch?

In het NRC-interview zegt ze: “Het was allemaal heel pril en je kunt alleen nu vaststellen dat ik toen verliefd op hem was. Het was toen slechts een man van wie ik onder de indruk was." Dat is dus gewoon pertinente onzin, tenzij ze met 'onder de indruk' op zijn bedprestaties doelt. Ze had al met ‘m tussen de lakens gelegen (of in de bezemkast van de ambassade gezeten) tijdens het nieuwjaarsfeestje, een suggestie die door de duizend kleine gedachten uit de appeltjesgroene buikvlindermail suggestief wordt ondersteund. Ze heeft sowieso heel erg haar best gedaan om het advies zo snel mogelijk rond te krijgen, want in de mail van zondag 17 april vraagt ze of ze een kop koffie bij Robert mag komen halen tijdens een 'vakkundige presentatie' (niets bij denken, is louter professioneel) en al op 21 april, slechts vier dagen later, ontvangt ze een bedankje van het Prins Claus Fonds voor haar 'uitgebreide en snelle reactie'. Die koffie hebben ze zo ongeveer dezelfde avond nog gedronken en duizend kleine gedachten lieten zich vlot vertalen naar een volledig adviesverhaal.

Het is een grove schande dat GroenLinks deze dame nog altijd beschermt. Hier is niet slechts sprake van de schijn van belangenverstrengeling, maar gewoon van the real thing. Als buitenstaander kan ik n.a.v. de mailtjes maar één conclusie trekken: ze heeft haar invloed gebruikt om belastinggeld toe te kennen aan de organisatie van haar vriend. Een ergere misdaad kun je als ambtenaar niet begaan. Niks 'schijn van', normale mensen noemen dit gewoon diefstal
Als Peters zelf dan niet wil opstappen moeten wij haar hier maar toe dwingen.
Mariko, zoek maar een andere baan, want je hebt het recht niet om nog langer dienst te doen als volksvertegenwoordiger. Mensen die zo omgaan met belastinggeld moeten maar heel snel een andere baan zoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten