Wilders doodgestoken, de natte droom van Joop.nl

Foto:

Joop.nl heeft gebrainstormd, vergaderd, bilateraaltjes belegd en geëvalueerd. Maar nu zijn ze er eindelijk uit: Geert Wilders is dan wellicht niet Hitler, maar hij moet wel gewoon dood. “Steek ‘m neer, die hufter.”

Wie dacht dat het niet smakelozer kon dan de PVV-leider als kampbeul (die moslims de kortste weg naar de gasdouches wijst) heeft het echt compleet bij het verkeerde eind. Het kan dus gewoon nog een graadje erger. De kampbeul is so yesterday. Anno augusus 2011 moet Wilders gewoon worden doodgestoken. In vergelijking met cartoonist Adriaan Soeterbroek en zijn baas Francisco van Jole is Rob Riemen in één klap verworden tot iemand die de PVV de liefde verklaart.

Een walgelijke cartoon dus, en dit keer niet eens vanwege een opmerking over moslims, de Koran of zelfs abstractere thema’s als immigratie of criminaliteit. Nee, dit keer wil gekke Geert de rol van het staatshoofd verengen tot die van een ceremonieel monarch.

Verdient Wilders het hiervoor om op gewelddadige wijze om zeep te worden geholpen? Als dat zo zou zijn, zouden PvdA’ers, SP’ers, GroenLinksers en D66’ers toch minstens een zelfde lot verdienen. Ook vanuit deze partijen zijn om de haverklap zeer republikeinse geluiden te horen. Wilt Joop.nl ook de politici van de linkse partijen met een steek richting het hart langzaam laten sterven tegen een muurtje? Lijkt me niet. Deze mensen krijgen van Joop alle dagen van de week een podium om te fulmineren op de gesubsidieerde website. Deze linkse mensen hoeven niet dood van Soeterbroek en Van Jole, maar krijgen juist een ereplek en worden grote intellectuelen en ‘mensen met een goed, sociaal verhaal’ genoemd.

Een discrepantie dus. Wilders is slecht, evil en het licht in z’n ogen niet waard. Zelfs als de PVV-leider voorstellen inschiet die gewoon ontzettend goed liggen bij de Joop-achterban krijgt, dan hij nóg een doodsverwensing naar z’n hoofd geslingerd. Dit is niet langer te verklaren als gewone afkeer van een politicus wiens ideeën iemand niet zinnen, dit is gewoon haatzaaien en demoniseren. Joop gaat hier een grens over die zelfs dit doldrieste godwinblog nog niet eerder over geweest is.

Het zou moedig zijn als Wilders dit keer niet alleen z’n deelname aan een VARA-debat annuleert, maar ook gewoon aangifte van bedreiging doet tegenover Soeterbroek en iedereen bij Joop en de VARA die deze haatcartoon geakkoordeerd heeft. De tijd van zoete broodjes bakken en zaken afdoen als kwajongensstreken is voorbij: Joop is een klimaat aan het scheppen waarin geweld tegen Wilders normaal is. We hebben op 6 mei 2002 gezien waar dat soort fratsen toe kunnen leiden. Dat nóóit weer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!