Gebruikt Merkel nou werkelijk de WOII-kaart?

Foto:

Dit meen je niet.

Ligt het aan mij of gebruikt Angela Merkel nou werkelijk de WOII-kaart?

De crisis waarin de Europese Unie zich op dit moment bevindt, is de ergste sinds de oprichting. Dat meent de Duitse bondskanselier Angela Merkel. “Niemand moet nog eens vijftig jaar van vrede vanzelfsprekend achten.”

Twee punten, Angela:

1. Als Duitser doe je er verstandig aan dit soort taal voor je te houden. We weten namelijk nog al te goed hoe de wereldoorlogen, hoewel met name de tweede, tot stand kwamen en wat voor rol Duitsland daarin speelde. Je zou bijna zeggen: is dat een waarschuwing of een dreigement?

2. Daar komt bij dat het een geweldig zwaktebod is om de mogelijkheid van oorlogen erbij te halen. Als we Griekenland niet redden, vallen de Grieken echt niet opeens Hongarije binnen. We hoeven niet een grote Unie te vormen om de vrede te bewaren. Wat zijn we met z’n allen, een stel barbaren?

Foto: Photobucket.com.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!