Bernard Wientjes is een enge socialist

Geen categorienov 13 2011, 8:54
Daar zijn 's lands werkgevers dan maar weer lekker mee.
Nederland is een land vol angstaanjagende socialisten. Zelfs de leider van de werkgeversbende blijkt er één te zijn: hij heeft onvoldoende vertrouwen in de vrije markt:

Ondernemers hebben tegenwicht nodig, countervailing power. Omdat wij de neiging hebben niet alleen tot de grens te gaan, maar ook eroverheen.'

Jawel, u leest het goed. Bernard Wientjes, de voorzitter van 's lands werkgeversorganisatie, pleit voor de continuatie van de hinderlijke, economieontwrichtende invloed van vakbonden. Verder ook een lofzang op de Pvda:

'Verdeel en heers past niet bij ons. Politici vinden dat geweldig, die leven daarvoor. Kijk, wat er nu gebeurt met de FNV vind ik heel erg. Of heel erg... dat is verkeerd gezegd. Het is de toespitsing van het aloude gevecht tussen de radicalen en de gematigden. Dezelfde strijd zie je één op één in de politiek: de zwakte van een redelijke PvdA versus het extreme van de SP.

PvdA, héél redelijke partij inderdaad.. Kom op zeg.
Kortom, het zou goed zijn voor de Nederlandse werkgeversbelangen als er weer een echte marktrealist op de stoel van de voorzitter van VNO-NCW gaat zitten. Deze belegen sociaaldemocraat zijn we nu wel zat.
Bron foto: Flickr / MEDEF
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten