Katholieke Kerk steekt hand in eigen boezem

Geen categorienov 07 2011, 17:00
Ik bedoel natuurlijk: in de eigen portemonee.
De Kerk heeft dan wel decennialang geprobeerd het misbruik van jonge misdienaartjes in de doofpot te houden, maar uiteindelijk gaat zij dan toch akkoord met een compensatieregeling voor de slachtoffertjes.
Openminded van ze, he?

De bisschoppen en religieuze oversten stemmen in met de compensatieregeling (.pdf) voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen katholieke instellingen.

Het misbruik is opgedeeld in vijf categorieën met elk een bijbehorende vergoeding. Die kan in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij een langdurige periode van verkrachtingen, oplopen tot 100.000 euro. Er wordt ook betaald als de vordering tot schadevergoeding is verjaard.

Joh, dat laatste is wel bij-zon-der vriendelijk zeg. Dus zelfs als men het niet meer bij de rechter kan afdwingen wil de Kerk toch graag een schadevergoeding betalen. Leuk hoor.
Het is te zot voor woorden dat er een onderzoek nodig was van de commissie-Lindenbergh om de Kerk hiertoe aan te zetten. Dit soort stappen had men zelf moeten nemen; zo moeilijk is dat niet, en het had de Kerk een hoop controverses gescheeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten