Polen houden wel van een uitkering

Geen categoriedec 22 2011, 10:14
Het leven in Nederland bevalt onze Poolse medemens wel. Niet omdat men het klimaat hier zo fantastisch vindt, maar omdat je hier geld kan verdienen door de hele dag uit je neus te peuteren.
Tja, ik kan me er eigenlijk wel iets bij voorstellen. In hun eigen land moeten ze zich het snot voor de ogen werken om genoeg geld te verdienen om, zeg, een boterham met kaas te kunnen kopen. In Nederland zitten ze de hele dag wat naar de TV te staren, terwijl ze 's avonds een heerlijke maaltijd eten - op kosten van de belastingbetaler.
Kun je ze dat kwalijk nemen? Ik niet. Het is hoe de mens in elkaar zit. Deze Polen zijn gewend aan slechte levensomstandigheden. Als ze genoeg hebben om te overleven vinden ze dat voldoende.
Afijn, hier wat interessante feiten, via De Telegraaf:

Het aantal Oost-Europeanen in Nederland met een uitkering is explosief gestegen. Bijna 12.000 Polen en andere arbeidsmigranten uit de nieuwere EU-lidstaten ontvangen nu een uitkering. Van hen zitten bijna 3200 zit in de bijstand, ruim 2500 in de WW en ruim 1400 krijgt een uitkering voor arbeidsongeschiktheid. Daarnaast ontvangen ongeveer 4400 AOW of een uitkering volgens de Nabestaandewet.

De bron van deze informatie? Hoe kan het ook anders: minister Henk Kamp.

De minister zei woensdag tijdens het Kamerdebat over het nog niet volledig openstellen van de grenzen voor Roemenen en Bulgaren geschrokken te zijn over de nieuwe cijfers. „Wie zegt dat het straks niet gaat om 30.000 of 40.000?”, stelde hij. Volgens hem kost dit honderden miljoenen euro's.

Je kunt er vergif op innemen dat de kosten inderdaad flink zullen toenemen op het moment dat de grenzen volledig worden opengesteld. Deze mensen zijn het niet gewend om geld te hebben, terwijl ze wel keihard werken. Als ze dan meer geld hebben dan ooit tevoren, terwijl ze daar niets voor hoeven te doen, vinden ze dat prima.
Wat zeg ik, meer dan prima zelfs.
Er moeten dus maatregelen worden getroffen om het onmogelijk te maken voor immigranten om op uw en mijn centen te leven. Ten eerste moeten de uitkeringen fors worden verlaagd. Ten tweede moet een immigrant minimaal 10 jaar hebben gewerkt in Nederland voor hij ergens aanspraak op kan maken. Verliest hij zijn baan voor het einde van die periode: erg vervelend, ga maar terug naar huis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten