Canada vs Greenpeace cs

“[Groene ridderclubjes] dreigen het regulatoire systeem van Canada te gijzelen om hun radicale ideologische agenda te bevorderen. Elke maas die ze in de wet kunnen vinden putten ze uit. Publieke bijeenkomsten overstromen ze met hun aanhangers om zoveel mogelijk vertraging te veroorzaken. Met buitenlandse fondsen ondermijnen ze Canadeze economische belangen. Ze vliegen rijke sterren met de grootst mogelijke persoonlijke carbon footprints in om de Canadezen te komen vertellen hoe ze hun grondstoffen moeten gebruiken.”

Ik had het zelf kunnen schrijven, maar bovenstaande is, op de eigen gekozen benaming van de groene ridderclubs, een letterlijke vertaling van een open brief van de Canadeze minister voor Natural Resources, Joe Oliver, aan zijn eigen bevolking, afgelopen maandag ‘verzonden’. Een open brief. Van een minister. Aan de burger. Niet andersom. Een brief die het meer dan waard is om eens goed te bekijken. 

Canada is on the edge of an historic choice: to diversify our energy markets away from our traditional trading partner in the United States or to continue with the status quo.

We must expand our trade with the fast growing Asian economies. We know that increasing trade will help ensure the financial security of Canadians and their families.

Maar ja, die Greenpeace-jes…

Unfortunately, there are environmental and other radical groups that would seek to block this opportunity to diversify our trade.

En nu gaat Oliver L-O-S. 

Their goal is to stop any major project no matter what the cost to Canadian families in lost jobs and economic growth. No forestry.  No mining.  No oil.  No gas. No more hydro-electric dams.

These groups threaten to hijack our regulatory system to achieve their radical ideological agenda.  They seek to exploit any loophole they can find, stacking public hearings with bodies to ensure that delays kill good projects.  They use funding from foreign special interest groups to undermine Canada’s national economic interest. They attract jet-setting celebrities with some of the largest personal carbon footprints in the world to lecture Canadians not to develop our natural resources.

Finally, if all other avenues have failed, they will take a quintessential American approach:  sue everyone and anyone to delay the project even further. They do this because they know it can work.  It works because it helps them to achieve their ultimate objective: delay a project to the point it becomes economically unviable.

Anyone looking at the record of approvals for certain major projects across Canada cannot help but come to the conclusion that many of these projects have been delayed too long.  In many cases, these projects would create thousands upon thousands of jobs for Canadians, yet they can take years to get started due to the slow, complex and cumbersome regulatory process.

Maar goed, er zijn wel meer politici die zich in harde woorden uitlaten over de macht van groene lobbyclubs, maar vervolgens weinig tot niets doen in praktijk. Zo niet Oliver. En dus vervolgt en sluit hij zijn brief aldus af:

Our regulatory system must be fair, independent, consider different viewpoints including those of Aboriginal communities, review the evidence dispassionately and then make an objective determination.  It must be based on science and the facts. We believe reviews for major projects can be accomplished in a quicker and more streamlined fashion.  We do not want projects that are safe, generate thousands of new jobs and open up new export markets, to die in the approval phase due to unnecessary delays.

Unfortunately, the system seems to have lost sight of this balance over the past years.  It is broken.  It is time to take a look at it.

It is an urgent matter of Canada’s national interest.

Wow. Echt, wow. Wat een held is dit.      

Foto: theglobeandmail.com


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Willem Doorsnee

  Kunnen we deze man met visie hier laten immigreren en integreren? Daar hebben we tenminste wat aan, een vent met ballen. Dat is nl. wat er hier in het algemeen aan ontbreekt, visie. Zo zullen er hier ook talloze projecten zijn die niet ‘kunnen’ of kapot geprotesteerd worden en vertragen tot het niet meer doorgaat. Misschien alvast aan Maasvlakte 3 beginnen voor Hoek van Holland?

 2. baksteen

  Kan hij hier cursussen komen verzorgen voor infantiele politici, inderdaad een held.

  Dat wordt dus Canada bashen op MSM of radiostilte

 3. Obomov

  Dat heeft Joe Oliver goed gezien. George Smiley zou zeggen: “There is a mole in the heart of the circus.”

 4. besserwessi

  We zijn al jaren gegijzeld door het eco-terrorisme. Denk alleen maar aan de nutteloze windmolens die ons landschap verzieken en ons belastinggeld wegmalen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.