Drill baby, drill!

Foto:

NAM vindt gas in Friesland. 

Drill baby, drill!

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) heeft een nieuw gasveld gevonden in Friesland. In het reservoir zit naar schatting 4 miljard kubieke meter aardgas, genoeg voor het jaarlijks gebruik van 2,5 miljoen huishoudens.

Als wij dezelfde eigendomsrechtstructuur hadden als in de VS (landeigenaar is ook eigenaar van alle grondstoffen die onder zijn land gevonden worden) stond heel Nederland allang vol met boortorens. Er valt nog veel meer te halen, vooral in het zuiden. 

Jammer genoeg wordt dat allemaal tegengehouden door een kongsi van groene lobbyisten en nimbi-clubs.

Gelukkig is hier de laatste jaren langzamerhand verandering in gekomen. Steeds meer kleine gasvelden worden aangeboord, waardoor het grote veld in Slochteren nog niet leeg is en we nog minstens vijftig jaar vooruit kunnen.

Conclusie? Laten we maar vooral gebruik blijven maken van dit soort kansen. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!