Drill baby, drill!

NAM vindt gas in Friesland. 

Drill baby, drill!

De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) heeft een nieuw gasveld gevonden in Friesland. In het reservoir zit naar schatting 4 miljard kubieke meter aardgas, genoeg voor het jaarlijks gebruik van 2,5 miljoen huishoudens.

Als wij dezelfde eigendomsrechtstructuur hadden als in de VS (landeigenaar is ook eigenaar van alle grondstoffen die onder zijn land gevonden worden) stond heel Nederland allang vol met boortorens. Er valt nog veel meer te halen, vooral in het zuiden. 

Jammer genoeg wordt dat allemaal tegengehouden door een kongsi van groene lobbyisten en nimbi-clubs.

Gelukkig is hier de laatste jaren langzamerhand verandering in gekomen. Steeds meer kleine gasvelden worden aangeboord, waardoor het grote veld in Slochteren nog niet leeg is en we nog minstens vijftig jaar vooruit kunnen.

Conclusie? Laten we maar vooral gebruik blijven maken van dit soort kansen. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. P.S.

    Laten we vooral niet meteen de centen er doorheen jagen zoals we gewend waren.

  2. Bas

    Nederlanders, bewoners, betalen een fortuin om hun huis te verwarmen dat uit hun achtertuin opgepompt word. Erger, zitten in de kou als het inkomen modaal is. Naar goed vaderlandse traditie is het vermoedelijk weer een geval van sparen, voor later en kleinkinderen. Iets wat in ons bloed zit. Altijd wat achter de hand houden is normaal zolang de bevolking, democratisch gekozen, het doe. De penningmeesters, banken en pensioenfondsen , hadden klaarblijkelijk een andere mening over sparen door het groen te beleggen. Iets wat buitenlanders waanzinnig van vreugde maakte, over zoveel domheid. Nieuw gas is goed Slochteren nieuws wat toen, maar nu niet gaat lukken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.