Er valt niet te onderhandelen met de Taliban

Geen categoriejan 21 2012, 17:00
Dat moge duidelijk zijn.
Sinds enige tijd gaan er stemmen op in het westen die stellen dat de coalitie in Afghanistan moet onderhandelen met de Taliban. Ja, we zouden best zaken kunnen doen met deze extremisten. Wat voor zaken is niet geheel duidelijk, maar he, daar gaat het niet om. Iets is beter dan niets, nietwaar?

De Afghaanse soldaat die gisteren vier Franse militairen doodschoot was een rekruut van de Talibaan. Dat beweren de Talibaan zelf. De moslimextremisten dreigen meer van dit soort aanvallen op de westerse troepen in Afghanistan te plegen.

Ik zal er wel weer van worden beschuldigd een 'neocon!' te zijn, maar dat laat me eerlijk gezegd koud. Met dit soort radicale moordenaars kun je niet onderhandelen. Niet in goed vertrouwen, tenminste. Uiteindelijk nemen ze namelijk genoegen met maar een uitkomst: de totale overheersing van Afghanistan. De sharia zal dan weer worden ingevoerd, burgers zullen massaal worden onderdrukt. Oh, en terroristen zullen met open armen worden ontvangen, wat weer grote problemen zal veroorzaken in zowel de regio als de rest van de wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten