Joop.nl steekt duim op voor discriminatie van PVV'ers

Geen categoriefeb 08 2012, 17:45
PVV'ers moeten zich anders voordoen om hun baan te behouden, en de VARA-site vindt dat 'taqqiyah.'
Kortom: het alijtdprijsschieten op Wilders was weer in volle gang. Te zien in een artikel op de Joop-voorpagina vandaag is Ton van Kesteren, lid van de PVV-fractie van de Provinciale Staten van Groningen. Hij geeft een met een mobieltje opgenomen interview aan PopNed (niet te warren met PowNed). Hieronder:
Van Kesteren laat zich dus uit voor het feit dat veel PVV'ers zichzelf niet kenbaar kunnen maken als zodanig. Reden? Terroriserend linkstuig. Mensen worden gewoon ontslagen of botweg geweigerd bij sollicatiegesprekken als ze kenbaar maken op de grote blonde leider te stemmen. Zeker in de overheid of semi-overheid - zoals in het voorbeeld van Van Kesteren - worden PVV'ers gewoon gediscrimineerd vanwege hun politieke opvattingen. Dit voorbeeld is niet eens de eerste waaruit blijkt dat er een vorm van censuur wordt toegepast op leraren.
Hoe groot de omvang van het probleem is, is onduidelijk vanwege het feit dat niemand naar buiten wil treden, maar dat er iets aan de hand is, lijkt evident. En dat 'iets' is zeer ernstig: het gaat gewoon om discriminatie, wat zoals eenieder weet is verboden bij artikel 1 van onze grondwet. Net zoals dat het ronduit fout is om moslims, joden, vrouwen, homo's of negers te weigeren voor een functie om die reden, mag ook de politieke voorkeur geen rol spelen.
Maar ja: het gaat om een schrijnend gebrek aan tolerantie tegenover de PVV, hè? Dan is het dus niet erg. Iedereen weet dat PVV'ers toch untermenschen zijn, nietwaar? Dus loopt Van Jole vrolijk voorbij het punt van Van Kesteren en verwijt hem zelfs leugenaars te steunen. De gepensioneerde collega van de Groninger zou 'taqqiyah' plegen door zich niet gewoon te laten ontslaan door z'n schoolbestuur. Dát was volgens Van Jole en de zijnen de nieuwswaarde van het interview met de Groningse PVV'er, en niet de grove intolerantie die in ons land rondwaart ten opzichte van andersdenkenden.
Ik herhaal de woorden van collega Victor over Joop en Van Jole hier nog maar een keer, omdat ze na een half jaar nog steeds relevant zijn:

De heer Van Jole zou echter beter moeten weten, en toch volhardt hij in het uitdragen van haat en geweld. Daarmee is hij de meest kwalijke figuur in dit hele verhaal. Mocht op een onfortuinlijke dag Wilders inderdaad worden vermoord, dan is het niet de schaar, maar de pen die hem neersteekt. De giftige pen van De Joop.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten