Prins Friso in kritieke toestand in het ziekenhuis

Geen categoriefeb 17 2012, 17:37
Prins Friso is vanmiddag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Dit nadat hij bedolven werd onder een lawine.
Zoals Pauline eerder al berichtte was al meteen duidelijk dat de situatie uiterst kritiek was.

Prins Johan Friso is vrijdag tijdens het skiën bedolven onder een lawine. Hij is gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de meest recente berichten is de prins "niet buiten levensgevaar, maar stabiel". Dat is een direct citaat van de RVD.
Het ging mis toen de prins met een stel vrienden aan het skieën was in Oostenrijk. De koninklijke familie is, zoals ieder jaar, op vakantie in Lech. Tijdens het skieën ging er blijkbaar iets mis: er onstond een lawine die Friso meteen overweldigde.
Men kon hem bevrijden. Hierna werd hij meteen gereanimeerd en naar een ziekenhuis in Innsbruck gebracht.
Premier Rutte heeft meteen gereageerd op dit trieste nieuws:

"Ik heb contact gehad met de koningin. Zij is met prinses Mabel in het ziekenhuis in Inssbruck. Ik heb laten weten dat heel Nederland zeer met ze meeleeft. De situatie is dat de prins stabiel is, maar niet buiten levensgevaar. De komende dagen volgen nadere prognoses. Wij weten niet meer dan dat de beste artsen erbij zijn. Oostenrijk heeft hele goede medische zorg, daar is veel vertrouwen in. Verder moeten we de berichten afwachten."

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. Later meer.
Overigens heb ik, met name op Twitter, een paar buitengewoon smakeloze berichten gelezen over de prins. Het is ongelooflijk dat er mensen zijn die zelfs zo'n situatie nog aangrijpen om politieke spelletjes te spelen en de pias uit te hangen. Dat is natuurlijk van de gekke. We hebben het hier over een zoon, een broer, een echtgenoot en een vader van twee kinderen.
UPDATE
Kroonprins Willem-Alexander vertrekt vanavond nog naar Oostenrijk. Hieruit mogen we afleiden dat zijn jongere broer inderdaad zwaar gewond is geraakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten