Rick Santorum gaat hard onderuit in debat

Geen categoriefeb 23 2012, 17:44
Het GOP debat van gisteravond verliep niet al te best voor de grootste uitdager van Mitt Romney, oud-senator Rick Santorum. Sterker nog, het was echt een verschrikkelijke avond voor 'het conservatieve alternatief' op de establishmentkandidaat.
Zelfs het pro-Santorum blog Hot Air begrijpt dat het alles behalve een goede avond was voor Santorum. Sterker nog, de mogelijkheid wordt al geopperd dat Newt Gingrich nu wel weer een comeback zal maken.

Santorum started the day with 13 percent odds of winning the nomination, but as I write this, he’s down to just 6.2 percent — a 53.7 percent drop. The consensus is that Newt had a good night too, albeit without any spectacular moments, which magnifies Santorum’s problem by threatening to pull away some of the conservative votes he desperately needs to inch past Romney in Michigan.

Bekijk de video's onderaan deze post even. Als u dat doet zult u zien dat Santorum werkelijk wordt afgeslacht, en niet alleen door Romney. Nee, belangrijker is dat het publiek zich al snel tegen hem keerde. Men vond hem ongeloofwaardig en, niet geheel onbelangrijk, reageerde met name furieus toen hij toegaf dat hij een paar keer 'tegen mijn principes' had gestemd.
Conservatieven zijn op zoek naar een man (of vrouw) die doet wat hij zegt, niet naar een meeloper. Daar zijn er genoeg van in Washington D.C. Juist nu heeft men behoefte aan een overtuigd conservatief, een man die ergens voor staat, en die het niet al te relevant vindt of hij daar wel of geen vrienden mee maakt.
Ik denk dat Santorum na dit debat weleens flink kon dalen in de peilingen.
De enige vraag is dan natuurlijk of Gingrich daar inderdaad van profiteert, of dat Romney er dan eindelijk in slaagt om zijn rivalen de doodsklap te bezorgen.
Als dat niet zo is wordt de kans op een brokered convention trouwens levensgroot. Dan kan Santorum de rust belt winnen, Gingrich het zuiden, Romney de rest. Het gevolg? Niemand heeft dan een meerderheid. 
En wie wint het dan? Eén van de drie (ik betwijfel het) of een outsider; iemand die op dit moment niet meedoet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten