Andrew Breitbart overleden (43)

Foto:

Andrew Breitbart is niet meer. 

De conservatieve media-ondernemer – wat zeg ik: new media guru – is vandaag overleden. Volgens Big Hollywood is hij een natuurlijk dood gestorven. De precieze reden is voorlopig nog onduidelijk. Later zal men ongetwijfeld meer informatie geven.

Andrew was niet alleen een geweldige ondernemer, een uitgesproken conservatief, en een invloedrijke mediaman, maar ook een persoonlijke vriend van me. Ik ontmoette hem een paar jaar geleden in Azerbeidzjan toen een groepje Amerikaanse bloggers en columnisten was uitgenodigd om een congres over de relaties tussen de land en Amerika bij te wonen – ik was de enige Europeaan. Ook toen al was Andrew behoorlijk bekend en invloedrijk (en welvarend). Progressieve journalisten hadden al wat angst voor hem, conservatieven zagen hem als een held. Zo ook ik.

Tijdens de reis (we verbleven in een prachtig hotel, werden rondgeleid door het land, etc.) leerde ik hem steeds beter kennen. Hoe meer ik met hem omging, hoe meer ik hem respecteerde. Hij was bekend, maar toch ook vooral heel vriendelijk. Hij gaf me behoorlijk wat advies; veel van zijn tactieken en strategieën gebruiken we tegenwoordig ook hier, op DDS.

Nadien hadden we af en toe contact met elkaar; vaak via de email en Twitter, maar ook telefonisch. Iedere keer weer gaf hij me goede adviezen en overweldigde hij me met zijn passie en energie. Ook schreef ik een paar keer voor één van zijn websites, Big Hollywood. Later kwam ik daar helaas niet meer aan toe vanwege tijdsgebrek.

Andrew, we gaan je missen. Moge God je zegenen en je vrouw en kinderen kracht geven in deze moeilijke tijden.

Hieronder: een foto van de reis naar Azerbeidzjan. Eerste van rechts is ondergetekende, Andrew staat met zijn arm om me heen geslagen (en de andere arm om Rob Long). Naast Rob: Jason Epstein.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!