Typisch geval van oorzaak>gevolg?

Foto:

Gisterenavond is een vader van vier kinderen om het leven gekomen door verstikking. Een mensch die gemist zal worden door vele naasten.

Hij was de imam van een Sjiietische moskee in Anderlecht waarop een laffe aanslag is gepleegd. Wie doet nu zoiets?, vroeg ik me af. En waarom dan?

In de reacties op de RTL-nieuws site meldde zich ene Senad Abou Imran. Die reageerde als volgt:

“Dat krijg je als je de Sahaba uitscheld! Wie niet aan ons komt, wij laten hen met rust maar Owee als je het aandurft… dan is dit een logisch gevolg ervan?”

en

“Jullie valse sekte is al meerdere malen ontkracht. Adieu! Sjiisme=GEEN islaam. Die imaam in brussel heeft vorige vrijdag nog Abu Bakr en omar uitgescholden. Oorzaak>gevolg.”

Ik kon niet geloven dat iemand dit echt meende en dacht dat iemand een flauwe pubergrap uithaalde. Dus ging ik verder op zoek. Ik kwam op een website over sjiieten. Althans, zo leek het.

“Wij zijn geen sjiieten!” prijkte er bovenaan die website. Lekker duidelijk, dacht ik. Een website die sjiieten.nl heet van mensen, die erop hameren dat ze geen sjiieten zijn. Kies dan een ander webadres, jongens.

Ik vond op die website een nieuwsbericht over de aanslag op de sjiietische moskee in Anderlecht (Dit bericht is nu weggehaald, maar is in de reguurpanelen op Fok, Geenstijl en Amsterdampost nog na te pluizen) met de tekst:

”In Brussel provoceren de Sjiitische moskee’s de andere moslims, waardoor een actie ls deze een logisch gevolg hiervan is.

Uit INSIDER-information hebben we vernomen dat de gedode imaam tijdens de vrijdagspreek van 10 maart 2012 riep dat Abubakr en Omar zijn vervloekt, en dat Aicha (Raia Allahu 3anhum) vreemd ging met een andere man. Daarnaast zei hij dat het goed is om te vloeken in je gebed. Typisch geval van oorzaak>gevolg dus.”

Heej! Dat is wel heel erg toevallig: Twee keer zegt iemand: Oorzaak>gevolg met precies dezelfde Koran-uitleg. De dood van deze vader van vier kinderen is volgens deze engerds een logisch gevolg van zijn uitspraken op 10 maart 2012. Had ie de koran maar niet verkeerd moeten uitleggen. Zo simpel is het. Moord is namelijk een logisch gevolg van een verkeerd uitgelegd middeleeuws woord in de beleving van dit soort moslims.

Pfoe. Kunnen deze achterlijke mensen gedenaturaliseerd en uitgezet worden naar plekken waar de middeleeuwse logica meer draagvlak heeft dan hier? Als typisch geval van oorzaak>gevolg? Dank u.

 

Foto

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!