Abramovich wil 300 miljoen spenderen aan nieuwe spelers

Geen categorieapr 13 2012, 8:00
Succes kun je kopen.
Dat is de instelling van Roman Abramovich. En neem het hem eens kwalijk. Een paar jaar geleden was Chelsea een ontzettend goed team, eerst en vooral doordat de steenrijke Rus flink had geïnvesteerd in spelers.
Daarnaast tapt Manchester City nu natuurlijk ook uit dat vaatje. Hoewel ze dit jaar waarschijnlijk net geen kampioen worden doen ze wel mee voor de titel. Niemand twijfelt eraan dat 'ManBlue' uiteindelijk met de hoofdprijzen aan de haal gaat. Als niet dit jaar, dan volgend jaar.
Als Abramovich zijnde kun je dat natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. En dus krijg je dit:

De kans is groot dat de Engelse topclub Chelsea volgend jaar een gedaanteverwisseling ondergaat. Roman Abramovich, de steenrijke eigenaar van de Londense club, heeft voor de nieuwe trainer een transferbudget voorzien van 247 miljoen pond (zo'n 300 miljoen euro).

Abramovich wil Chelsea op (minstens) vier posities versterken. Er wordt gezocht naar twee vleugelverdedigers, één aanvallende middenvelder en één aanvaller. De scouts van Chelsea stelden de afgelopen zes maanden een lijstje op met mogelijke versterkingen, zodat de nieuwe trainer snel zijn slag kan slaan op de transfermarkt.

Voor 300 miljoen euro kun je een paar heel goede spelers kopen. En nog wel meer dan 'een paar' ook.
Opmerkelijk: Ajax-verdedigen Jan Vertonghen staat op Chelseas verlanglijstje. Ook Gonzalo Higuain komt waarschijnlijk naar Londen (vanuit Madrid). En Hulk keert FC Porto de rug toe. Als het aan Abramovich ligt, tenminste.
Kortom, Chelsea ondergaat tijdens de zomer ware facelift.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten