Behandeling ESM (nog) niet uitgesteld

Foto:

Kamercommissie Financiën meldt: behandeling tot nader te bepalen tijdstip uitgesteld.

Er is nog geen argumentatie bekend gemaakt, maar letterlijk zegt men:

Parlementaire betrokkenheid bij EFSF/ESM-besluiten (tot nader order uitgesteld)

Vraag is nu: capituleert het kabinet voor het PVV-dreigement (een kort geding tegen de staat)? Het doet vermoeden dat advocaat Bram Moszkowicz een addertje onder het gras vandaan heeft getoverd waardoor het kabinet heeft besloten tijdelijk bakzeil te halen.

Interessante ontwikkelingen. Dit gaat heel erg pijn doen bij de Eurocraten.

UPDATE:
Verdere navraag leerde vanavond dat het waarschijnlijk te vroeg gejuicht is. De reguliere behandeling van het ESM begint pas dinsdag. Of de PVV haar dreigement met een kort geding doorzet horen we maandag na 16.00 uur. De agenda waarnaar de link hierboven leidt, stelt de commissievergadering alleen uit. Al is de formulering nogal ambivalent, maar de interpretatie is mijn schuld.

De Kameragenda gaat nog steeds uit van behandeling op dinsdagavond.

Mea culpa.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!