ChristenUnie wil kabinet met PVV, PvdA en SP

Geen categoriemei 11 2012, 18:59
Arie Slob is het vertrouwen verloren in CDA en VVD. De partijen die hem en zijn maatjes Jolande Sap en Alexander Pechtold een second of fame bezorgden, zouden hem 'zo laten vallen'.
De ChristenUnie is geen rechtse partij, zo blijkt maar weer. Terwijl het Kunduz-akkoord na twee weken nog steeds niet rond is, zet de partij zijn hak op het achterhoofd van VVD en CDA. Met name de geplaagde christen-democraten moesten het vanochtend in het Algemeen Dagblad ontgelden. Ze zouden door bezuinigingen op ontwikkelingshulp goed te keuren, tegen hun eigen vaarrichting in hebben gezwommen. Arie Slob:

„CDA en VVD hebben ook niet gebroken met de PVV, maar de PVV met hen. Nu kunnen ze niet anders dan met ons overleggen. Dat gaat in goede harmonie, maar de grote vraag is wat ze na de verkiezingen gaan doen. We hebben gezien dat ze heel makkelijk de ene samenwerking voor de andere inwisselen. Wij hebben met het CDA samengewerkt in een kabinet. Maar we waren de deur nog niet uit of ze gingen verder met de VVD en draaiden dingen terug die voor ons belangrijk waren, zoals het gezinsbeleid.”

Dat is op zich best geestig. Ook hier op Dagelijkse Standaard is de nodige kritiek geuit op de handelswijze van Geert Wilders. De redenen voor hem om het akkoord niet te tekenen, waren zeer dun. Maar niemand ontkent dat het akkoord ver af stond van wat de partij in het verkiezingsprogramma heeft staan. Als we Arie Slob goed begrijpen, is Wilders de enige die juist heeft gehandeld. SP en PvdA, die ook geen poot verzetten op het moment dat het land ze nodig had, verdienen ongetwijfeld ook een veer.
Onder toeziend oog van SGP en CDA (oké, de credits zijn in dit geval voornamelijk voor de SGP) is de bezuiniging op ontwikkelingshulp teruggebracht tot 750 miljoen euro. Ruim het dubbele wordt nu weggehaald bij de zorg. En hoe heette dat ook alweer, dat je akkoord gaat met plannen waar je eigenlijk niet achter staat? Oh ja, over je schaduw heen springen. Maar dat mag dus niet van Arie Slob. Nee, niet deze Arie Slob. Dat is een bastaardneef met toevallig dezelfde naam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten