Hero Brinkman op de allochtonentoer

Geen categoriemei 10 2012, 16:30
Kamerlid Hero Brinkman probeerde voor zijn Onafhankelijke Burger Partij zelfkritische allochtonen als Samira Bouchibti te strikken. Dat bevestigen ingewijden aan De Dagelijkse Standaard.
Hero Brinkman stapte in maart uit de PVV omdat de partij naar zijn overtuiging te veel bezig was met het wegzetten van mensen. Het Polenmeldpunt was de druppel. Op de persconferentie over zijn vertrek stelde hij dat zijn rechterhand Ehsan Jami niet op de PVV-lijst mocht staan omdat hij niet kan aantonen dat hij de Iraanse nationaliteit niet meer heeft.
Eerder vandaag onthulde DDS dat Jami heeft besloten niet bij Brinkman op de lijst te gaan. Het is ongetwijfeld een streep door de rekening voor Brinkman, die zich duidelijk betrokken voelt bij de zaak van het passief allochtonenkiesrecht. 
Overigens is Jami niet de enige ex-PvdAer met dubbel paspoort die zich in de politieke belangstelling van Brinkman mag verheugen. DDS vernam namelijk dat Brinkman onder andere ook gesprekken heeft gevoerd met Samira Bouchibti (eveneens ex-PvdA) en Latifa Aboutaleb, het zusje van PvdA-prominent Ahmed Aboutaleb. Volgens ingewijden heeft Brinkman met beiden ook gesproken over een mogelijke kandidatuur. Daarmee zou de OBP dan wel dreigen te verzanden in een bastion van verweesde sociaal-democraten. Brinkman zelf is immers ook enige tijd lid geweest van de PvdA.
Samira Bouchibti zat in de Tweede Kamer namens de PvdA en kwam onlangs in het nieuws omdat ze in een boek uithaalt naar haar partij. Volgens haar zou die allochtonen te veel ‘pamperen’. „Ik maak me sterk voor een mooie tolerante vredelievende islam”, schrijft ze. „Een islam ingebed in de westerse maatschappij die mij dierbaar is en waarvan ik de regels niet alleen respecteer maar volmondig onderschrijf. Ik ben niet de eerste die deze zaken aankaart en als je het mij, met ons, eens bent, laat dan ook van je horen.” Saillant detail: Hero Brinkman was aanwezig op de boekpresentatie.
Latifa Aboutaleb stond in 2006 op de lijst van de Rotterdamse Stadspartij en was zelfs lijsttrekker voor stadsdeel Centrum. In die hoedanigheid nam ze afstand van de partij van haar broer. Die zou teveel naar Leefbaar Rotterdam neigen, zo stelde ze. Dat is een opmerkelijk standpunt. Brinkman hengelt namelijk in dezelfde kiezersvijver als Leefbaar Rotterdam. De traditionele Leefbaar-achterban zou door de aanwezigheid van Aboutaleb wel eens afgeschrikt kunnen worden.
Het was eerdergenoemde ingewijden overigens niet bekend of de kandidaten zich zelf hebben gemeld bij Brinkman of dat ze door hem benaderd zijn. De partijleider zelf doet het bericht in een reactie in ieder geval af als 'complete onzin'. „Er is helemaal niets van waar. Ik ben bezig met een lijst waarop goede namen staan, heel goede zelfs. Deze twee staan daar niet tussen.” Dat laatste klopt ongetwijfeld, dat eerste niet helemaal. Bouchibti bevestigde tegenover DDS namelijk dat er wel degelijk gesprekken hebben plaatsgevonden en dat zowel zijzelf als Aboutaleb ook door Brinkman zijn gevraagd op zijn lijst te gaan staan. Beide zouden echter voor de eer hebben bedankt.
Wie wil weten wie er dan wel voor OBP op de lijst gaat, moet vanavond even De Wereld Draait Door kijken. Daar zal de voormalige PVV’er zijn top-drie kandidaten presenteren.
foto: screenshot onafhankelijkeburgerpartij.nl
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten